POKAL EHF

Mariborski rokometaši v Evropi proti Göppingenu

Objavljeno 26. marec 2013 18.54 | Posodobljeno 26. marec 2013 18.54 | Piše: STA, R. T.

V četrtfinalu rokometnega pokala EHF bo Maribor Branik najprej doma igral proti nemškemu Göppingenu, kjer brani slovenski reprezentant Primož Prošt.

MARIBOR – Rokometaši Maribor Branika so na žrebu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobili tekmeca v četrtfinalu pokala EHF. Maribor Branik, zadnji preostali slovenski klub v evropskih rokometnih tekmovanjih v moški konkurenci, se bo pomeril z nemškim Frisch Auf Göppingen.

Poleg omenjenega para Maribor : Göppingen, sta druga para Kolding Koebenhavn : Team Tvis Holstebro in Magdeburg : Rhein-Neckar Löwen. V četrtfinalu bodo na sporedu le tri tekme, saj se je francoski HBC Nantes kot organizator sklepnega dela tekmovanja že uvrstil na zaključni turnir četverice. Znano je tudi, da bodo Mariborčani prvo tekmo četrtfinala igrali doma 20. ali 21. aprila doma, teden dni kasneje pa na gostovanju povratno.

Veselijo se dvoboja s Proštom

»Pravzaprav pred žrebom nismo imeli posebnih pričakovanj. Vedeli smo, da nas čakajo vsi trije nemški klubi, ki so zelo kakovostni, vseeno pa smo pa z žrebom zadovoljni. Ekipo Göppingena poznamo, saj jo spremljamo redno v nemškem prvenstvu, gledali pa smo jo tudi v skupinskem delu, ko je igrala s Koprom. Gre za izrazitega favorita, pri katerih odlično brani Primož Prošt, ki se je v zadnjem času zelo izkazal, a ne glede na to se teh tekem zelo veselimo,« je dunajski žreb komentiral trener mariborskih rokometašev Marko Šibila.

Četrtfinale je nagrada

Meni, da breme za njegove igralce ne bo dosti večje, pa čeprav je mariborska zasedba še zadnja od slovenskih v evropskih tekmovanjih. »Mogoče bo breme nekaj večje, a ne gledamo na to tako, saj smo že presegli pričakovanja v evropskem tekmovanju. To četrtfinale bo za nas nekakšna nagrada, kar pa ne pomeni, da se ne bomo borili do skrajnih mej in poskušali zagreniti življenja Göppingenu,« je povedal Šibila.

Mariborski strateg prav tako ne daje večjega poudarka prednosti domačega igrišča na prvi tekmi. »Na prvi tekmi bomo sicer imeli prednost domačega igrišča, čeprav je danes tako, da res vrhunske ekipe igrajo dobro doma in zunaj. To so v največji meri okusili tudi Velenjčani in Celjani, ki so na domačem igrišču izgubili možnost napredovanja. Najboljše ekipe igrajo enakovredno, ne glede na teren,« je še dejal Šibila.

Petković: Maribor igra hitro

»Mariborsko ekipo zelo dobro poznam, čeprav sem si šele pred kratkim na videu ogledal njihove tekme, ko sem naše moštvo pripravljal na skupinski del proti Kopru. Maribor igra hiter in aktiven rokomet, podobno kot ga je igrala slovenska reprezentanca na svetovnem prvenstvu. Prav gotovo bomo gledali dve zanimivi tekmi, pred nami pa je težka naloga,« pa je po žrebu za spletno stran Göppingena dejal trener Velimir Petković.

Deli s prijatelji