PLAVANJE

Mankoč z najboljšim rezultatom v sezoni do zmage

Objavljeno 23. julij 2012 15.40 | Posodobljeno 23. julij 2012 15.40 | Piše: P. J. , STA

Na 100 prosto je dosegel najboljši, na 100 delfin pa je dosegel drugi najboljši rezultat.

Peter Mankoč

REKA – Slovenska plavalna reprezentanca je konec tedna na troboju na Reki osvojila drugo mesto za Hrvaško in prepričljivo ugnala Srbijo. V pretežno mladinski vrsti sta nastopila tudi olimpijca, ilirijan Peter Mankoč in triglavanka Tanja Šmid, ki sta tekmo izkoristila za zadnji test pred igrami.

Mankoč prepričljivo do zmage

»Čeprav smo prvi dan prispeli zelo pozno, mi je uspelo plavati najboljši izid v sezoni na 50 prosto, delfin pa je bil preveč trgajoč. Popoldne na 100 prosto sem dosegel drugi najboljši izid, a obenem testiral podvodno plavanje in šel najbolje v karieri na drugih 50 metrih, zato sem zelo zadovoljen. Naslednji dan na 100 delfin sem naredil nekaj napak pri podvodnem plavanju, nekaj izgubil, a izid 53,7 je dober. Na OI lahko plavam dobrih 52, kar je moj cilj,« je bil po nastopu zadovoljen Mankoč, ki je prepričljivo zmagal na 100 delfin ter v obeh kravlovih nastopih, na 50 delfin pa je bil drugi.

Manj zadovoljna je bila z nastopom Šmidova, ki je sicer nastopala zunaj konkurence, a je bila na 100 prsno z 1:12,08 absolutno šele druga za radovljiško mladinsko reprezentantko Tjašo Pintar, ki je zmagala še na 400 mešano. Med preostalimi slovenskimi plavalci sta po tri zmage dosegla mladinca Gaja Natlačen in Martin Bau, po dve reprezentantki Neža Marčun in Nina Drolc ter mladinka Lucija Kous, po eno pa Robert Vovk in Ana Bjelajac.

Deli s prijatelji