KOŠARKA

Maljkovićevi varovanci danes v boj proti Makedoniji

Objavljeno 28. julij 2013 09.27 | Posodobljeno 28. julij 2013 09.27 | Piše: STA, P. J.

Slovenija je niz prijateljskih tekem začela v petek v Domžalah s prepričljivo zmago proti Ukrajini.

LJUBLJANA – Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes v Litiji odigrala drugo od 12 prijateljskih tekem v okviru priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila od 4. do 22. septembra. Ob 20. uri bo njen tekmec ekipa Makedonije.

Slovenija je niz prijateljskih tekem začela v petek v Domžalah s prepričljivo zmago proti Ukrajini. Drugi tekmec bo na papirju zahtevnejši, saj gre za polfinalista zadnjega evropskega prvenstva v Litvi.

Makedonija bo nastopila precej oslabljena, saj bosta manjkala Pero Antić, ki se mudi v ZDA, kjer podpisuje pogodbo z novim delodajalcem, ekipo lige NBA Atlanta Hawks, ter Bo McCalebb, ki se bo pripravam pridružil 1. avgusta. Vseeno pa gre, kot pravi selektor Slovenije Božidar Maljković, za spoštovanja vredno reprezentanco z nekoliko specifično košarko, ki se ji bo treba zoperstaviti z veliko mero borbenosti in agresivnosti.

Niti Slovenija ne bo popolna

Slovenija niti na drugi tekmi priprav ne bo nastopila v popolni zasedbi. Zagotovo bo manjkal Jaka Lakovič, ki mora zaradi bolečin v hrbtu mirovati vsaj do torka, verjetno ne bo igral niti Boštjan Nachbar, ki se je ekipi pridružil šele pred nekaj dnevi, bo pa nastopil Mirza Begić.

Nachbar poudarja, da rezultat ni v prvem planu: »Na uvodnih tekmah se posvečamo predvsem sebi. Gledamo pomanjkljivosti in jih skušamo popraviti na treningih. Tako bo še kar nekaj časa. Pričakujem, da bomo vsaj osem tekem odigrali na ta način, nekaj pa jih bomo izkoristili tudi za prilagajanje na tekmeca.«

Vstopnice za tekmo v športni dvorani v Litiji so še na voljo. Enotna cena je 10 evrov, možen pa je tudi nakup 3 + 1, se pravi, da je za ceno treh vstopnic ena brezplačna.

Deli s prijatelji