SEZNAM

Maljković določil enajsterico košarkarjev

Objavljeno 26. junij 2012 16.46 | Posodobljeno 26. junij 2012 16.47 | Piše: R. T., STA

Selektor slovenske reprezentance bo poleti vodil nepopolno zasedbo.

LJUBLJANA – Selektor slovenske moške članske reprezentance Božidar Maljković je določil seznam 11 košarkarjev, ki bodo skupaj z igralci do 20 let, ki jih bo določil po EP, v letu 2012 oddelali priprave za EP 2013. Na seznamu sta se prvič znašla Jure Balažič (Krka) in Erjon Kastrati (Union Olimpija), po dolgih letih pa tudi Žiga Zagorc (Elektra Šoštanj).

Seznam reprezentantov: Jure Balažič, Jaka Blažič, Zoran Dragić, Erjon Kastrati, Domen Lorbek, Edo Murić, Boštjan Nachbar, Uroš Slokar, Gašper Vidmar, Žiga Zagorc, Miha Zupan.

Priprave se bodo začele 23. julija in bodo trajale do 9. avgusta, ko bo Slovenija odigrala zadnjo pripravljalno tekmo v Srbiji. Prosto poletje so zaradi različnih razlogov dobili Mirza Begić, Goran Dragić, Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Beno Udrih, ki so vsi že potrdili, da bodo selektorju na voljo prihodnje leto, ko bo Slovenija od 4. do 22. septembra gostila evrobasket.

Vse v službi evrobasketa 2013

»Glede na to, da v letu 2012 slovenska moška članska reprezentanca nima uradnih tekem, tudi na pripravljalnih srečanjih rezultat ne bo v prvem planu. Razmišljamo že o naslednjem letu ter velikem projektu za slovensko košarko – evrobasketu 2013, za katerega se bomo na neki način pripravljali že letos, predvsem pa testirali nekatere mlade igralce, ki bi lahko nosili slovenski dres prihodnje leto. Nekaj starejših igralcev je to poletje dobilo nekaj premora, mlajši pa bodo trenirali in se dokazovali z delom, obnašanjem in predanostjo – 11 košarkarjev za letošnjo akcijo smo že določili, tiste, ki se nam bodo pridružili iz reprezentance mlajših članov, pa bom po posvetu z Zmagom Sagadinom določil po evropskem prvenstvu do 20 let,« je povedal Maljković.

Pripravljalne tekme bo Slovenija odigrala po naslednjem sporedu: 3. avgusta v Stožicah Slovenija – Bosna in Hercegovina, 4. avgusta v Stožicah Slovenija – Hrvaška, 5. avgusta v Stožicah Slovenija – Srbija, 8. avgusta v Beogradu Slovenija – Turčija, 9. avgusta v Beogradu Slovenija – Madžarska/Srbija.

Deli s prijatelji