USPEŠNA

Maja Tvrdy tretja

Objavljeno 06. april 2013 21.00 | Posodobljeno 06. april 2013 21.00 | Piše: STA, M. U.

Premagala je tudi aktualno mladinsko evropsko prvakinjo.

Maja Tvrdy.

VANTAA – Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy je na odprtem prvenstvu Finske v mestu Vantaa zasedla tretje mesto. Na Finskem je nastopil tudi najboljši slovenski predstavnik Iztok Utroša, a je izgubil že v uvodnem krogu proti Francozu Thomasu Rouxelu.

Premagala aktualno mladinsko evropsko prvakinjo

Tvrdyjeva je v uvodnem krogu ugnala šestopostavljeno Bolgarko Stefanie Stoevo, sicer aktualno mladinsko evropsko prvakinjo. V drugem krogu je bila boljša od Američanke Rong Bo, v četrtfinalu pa je izločila četrto nosilko, Danko Karino Joergensen. Zavoljo težav z ahilovo tetivo in velike utrujenosti je v polfinalu morala priznati premoč prvopostavljeni Španki Carolini Marin ter izgubila z rezultatom 11 : 21 in 8 : 21, kljub temu pa zasedla tretje mesto.

»S prikazano igro sem zadovoljna, saj sem vse tri zmage na turnirju dosegla proti višje postavljenim igralkam. Zelo sem vesela, ker sem v zadnjih mesecih na tekmovanjih pridobila samozavest in vero, da lahko premagam tudi igralke, ki so višje od mene na svetovni jakostni lestvici, kar je bistvenega pomena za naskok na višja mesta. Na osvojeno bronasto medaljo sem zelo ponosna,« je nastop ocenila Tvrdyjeva.

Deli s prijatelji