MEMORIAL

Madžar Kusztor zmagovalec v Kranju

Objavljeno 02. avgust 2015 19.16 | Posodobljeno 02. avgust 2015 19.16 | Piše: STA, S. U.

Najboljši slovenski kolesar je bil na četrtem mestu Gašper Katrašnik, kolesar domače Save, ki je dobil sprint glavnine.

KRANJ – Kolesarska velika nagrada Kranja (memorial Filipa Majcna), že 47. po vrsti, se je končala z zmagoslavjem tujcev. Krožno 115,5 kilometra dolgo dirko je dobil Madžar Peter Kusztor (Amplatz), ki je imel največ moči od treh ubežnikov. Drugo mesto je zasedel Italijan Mattia De Marchi, tretje pa Hrvat Matija Kvasina.

Najboljši slovenski kolesar je bil na četrtem mestu Gašper Katrašnik, kolesar domače Save, ki je dobil sprint glavnine. V konkurenci je bilo sicer 86 kolesarjev.

»Škoda. Malo mi je zmanjkalo. Vedno si želim doseči največ, kar je možno, se pravi zmagati, danes mi na žalost ni uspelo, čeprav je tudi četrto mesto zame kot mladega kolesarja velik uspeh. Na žalost je glavnini zmanjkalo nekaj metrov, da bi ujeli tri preostale ubežnike, ujeli smo jih praktično na ciljni črti. V sprintu sem se počutil močnega, nisem sicer videl, kje je Marko Kump, toda prepričan sem, da če bi ubežnike ujeli, bi zmagal. Na žalost je imela Adria Mobil kot najmočnejša ekipa dva kolesarja spredaj, tako da ni imela interesa loviti ubežnikov. To velja še za nekatere ekipe, tako da sami nismo mogli storiti več, kot smo. Pred dirko nisem imel nikakršnih pričakovanj, saj nisem poznal konkurence, zdaj pa lahko rečem, da sem zadovoljen,« je dejal Katrašnik.

Sodeč po letošnjih rezultatih, je bila favorit novomeška Adria Mobil. A tokrat je ostala praznih rok, ne sicer povsem praznih, saj je Klemen Štimulak dobil seštevek letečih ciljev. Medtem ko so na nedeljski dirki doživeli poraz, pa lahko uteho iščejo v sobotnem kriteriju po ulicah Kranja, kjer so dosegli dvojno zmago. Najboljši je bil David Per, Božič pa je zasedel drugo mesto.

Deli s prijatelji