EKSKLUZIVNO

Madridski Real podpisal pogodbo s 13-letnim Slovencem

Objavljeno 07. avgust 2012 16.04 | Posodobljeno 07. avgust 2012 16.04 | Piše: D. P.

Košarkarske gene je podedoval po očetu Saši Dončiću.

Sin in oče, Luka in Sašo.

LJUBLJANA – Luka Dončić, ki šteje 13 let, bo v novi sezoni nosil dres madridskega Reala. »Da, res je, Luka se seli v Madrid,« je vest potrdila njegova mama Mirjam, sicer priznana ljubljanska frizerka.

Želel je na tuje

Luka je s Španci sklenil pogodbo do 18. leta starosti. »Hotel je tja,« je potrdila mama, ki bo Luko spremljala v španski metropoli prva dva tedna. »Potem pa bom tja odhajala za vikend.«

Navdušil na turnirju

Špance je Luka navdušil v zadnjem letu dni. Spremljali so ga na nekaterih turnirjih. Spomladi je bil tudi teden dni v Madridu, za ekipo je v svojem starostnem razredu odigral nekaj tekem. In navdušil. Luka je z Realom prišel do finala turnirja, kjer je priznal premoč Barceloni, na tekmo pa je na turnirju dosegel po 13 točk. Tudi s sredine igrišča je zadel.

V mednarodno šolo

Mirjam je povedala, da bo Luka obiskoval mednarodno šolo, nekaj časa pa se že pospešeno uči špansko. »Zanj bodo skrbeli kot za svojega sina,« je še pristavila.

Očetovi geni

Luka je v dresu Olimpije navduševal tri leta, košarkarske gene je podedoval po očetu Saši Dončiću, ki je igral za Crveno zvezdo, Krko, Olimpijo, Zlatorog, Geoplin Slovan, Slogo in Evreux.

Deli s prijatelji