NI ŠLO

LP preveliki čevlji za Celjane

Objavljeno 12. oktober 2015 16.35 | Posodobljeno 12. oktober 2015 16.36 | Piše: Marko Uršič

Celje Pivovarna Laško je v ligi prvakov izgubila v Flensburgu, skupaj tretjič zapored. A težkega niza še ni konec, že v nedeljo prihaja Paris Saint-Germain.

laž Janc je v Flensburgu dosegel tri zadetke. Foto: Igor Zaplatil

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu lige prvakov pričakovano izgubili na gostovanju pri nemškem Flensburgu. Izid je bil 20:30 (10:13), s tem pa so Celjani vpisali tretji poraz v letošnjem elitnem klubskem tekmovanju stare celine. No, Flensburg so pivovarji premagali v finalu lige prvakov leta 2004 in takrat tudi osvojili evropski naslov. Savinjčani so včeraj sicer začeli porazno, po uvodnih 22 minutah igre je grozila celo katastrofa. Zaostajali so že za osem golov (4:12), v zadnjih osmih minutah prvega polčasa pa so izbranci trenerja Branka Tamšeta vendarle našli način, da so z delnim izidom 6:1 na polčas odšli z znosnim zaostankom treh zadetkov (10:13). Prva polovica drugega polčasa je bila preslikava prvega. Celjani so bili bledi, nemška ekipa pa je na krilih švedskega reprezentančnega vratarja Mattiasa Anderssona letela in slovenske prvake znova oddaljila. V 53. minuti je bil celjski zaostanek že deset zadetkov (17:27). A varovanci domačega trenerja Ljubomirja Vranješa so v končnici majceno znižali ritem igre, kar je bolj ustrezalo Tamšetovim fantom.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Šime Ivić s štirimi goli, Blaž Janc in Lucijan Fižuleto sta jih dosegla po tri.

Celje Pivovarno Laško po gostovanju v Nemčiji čaka niz težkih tekem v tem in prihodnjem mesecu ter v prvi polovici decembra, ko nastopi premor zaradi evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem. Celje čakajo obračuni z evropskimi rokometnimi imenitneži. V prihodnjem krogu skupine A bo v nedeljo gostilo francosko zvezdniško ekipo PSG, le tri dni zatem pa je na vrsti gostovanje v nemškem Kielu. Nato se bo dvakrat pomerilo z madžarskim Veszpremom (15. in 21. novembra), sledita tekmi s Kielom (28. novembra) in PSG (6. decembra). 

Deli s prijatelji