BURNO

Lovše namiguje, da ga je Kocijančič zavajal

Objavljeno 02. junij 2012 21.45 | Posodobljeno 02. junij 2012 21.44 | Piše: Mo. S.

Tomaž Lovše incident v Južni Koreji zanika.

Tomaž Lovše zanika vse očitke.

LJUBLJANA – Po aferi, za katero naj bi v Južni Koreji poskrbel nekdanji predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) v odstopu Tomaž Lovše, v slovenski javnosti vre. A Lovše je nad obtožbami, da naj bi hotel s predsednikom Mednarodne smučarske zveze (Fis) obračunati kar fizično, zgrožen in šokiran.

Vedel se je dostojno

»Tako ravnanje obsojam. Vedel sem se dostojno, zavzemal sem se za planiško kandidaturo,« je povedal v studiu POP TV. Dodal je, da s predsednikom Fis ni imel nobenih stikov niti prek telefona.

Ga je Kocijančič zavajal?

V kandidaturo Planice je vložil 200 tisoč evrov, nato pa je šele v Južni Koreji izvedel, da za zmago dejansko nima možnosti: »Kocijančič me je prepričal, da imamo možnosti. Zatrjeval mi je, da imamo 11 glasov podpore,« je dejal in nadaljeval, da mu je potem nekdo drug rekel, da iz te kandidature ne bo nič. »Omenjeni član mi je na moje veliko presenečenje pojasnil, da je zmaga Lahtija že gotova: po njegovih besedah naj bi šlo pred dvema letoma na glasovanju na kongresu v Antaliji zelo tesno. Finski Lahti je namreč izgubil za en glas. Tisti, ki so glasovali za Falun, pa naj bi obljubili podporo Lahtiju za naslednjič. To pomembno dejstvo pa mi je dr. Kocijančič, čeprav je vedel, kakšen bo strošek kandidature, zamolčal.«

Bil je razočaran, saj je kandidaturo pripravljal v srcem, zdaj pa je videti, da je za njeno neuspešnost kriv on. »Če je tokrat zmagal Kocijančič, prav, ampak potem naj dokaže, da je velik človek in zmagovalec. Če se bo skril, mislim, da slovenska smučarija nima dobre prihodnosti.«

Ostro nad Kocijančiča

»Treba je bilo očrniti mene, da bo lahko Kocijančič še dve leti pomagal slovenski smučariji,« je ostro obsodil svojega »kolega«. Ponovil je, da domnevnega dogodka, ki razburja slovensko javnost, člani delegacije niso videli, edini Slovenec med njimi je bil ravno Kocijančič, ki pa je potem »naprej spuščal napačne informacije«.

Njegov cilj naj bi bil, da z medijskim linčem Lovšeta zamegli dejstvo, da svojega dela ni opravil, ter tako prepreči svojo zamenjavo. Kocijančiču je Lovše namreč že prej povedal, da bo v primeru neuspešne kandidature v imenu SZS umaknil predlog za Kocijančičevo kandidaturo za svet Fisa. To je bil povod za neresnične trditve, še trdi Lovše.

Deli s prijatelji