SMUČARIJA

Lovše brez naslednika, smučarji o načrtih

Objavljeno 03. julij 2012 10.03 | Posodobljeno 03. julij 2012 11.06 | Piše: D. P., STA

Do nadaljnjega bo smučarsko zvezo vodil Enzo Smrekar.

Tomaž Lovše.

LJUBLJANA – V prostorih Fakultete za šport v Ljubljani se bo danes popoldne na redni letni skupščini sestala Smučarska zveza Slovenije. Skupščina, v nasprotju s prvotnimi napovedmi, ne bo volilna. Predstavniki društev in klubov bodo na njej med drugim obravnavali programske cilje in načrte disciplin za sezono 2012/13. Na dnevnem redu bosta tudi obravnavi finančnega poročila za preteklo sezono in finančnega načrta za prihodnjo.

Nov predsednik septembra

Smučarska zveza Slovenije bo o novem predsedniku, ki bo zasedel izpraznjeno mesto po nepreklicnem odstopu Tomaža Lovšeta zaradi dogodkov na zdaj že razvpitem kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji, odločala šele konec septembra.

Rok za prijavo do 14. septembra

Na opozorilo klubov, da je rok za vložitev kandidatur prekratek in neprimeren, je izvršilni odbor zveze sprejel sklep, da se rok za vložitev kandidatur za novega predsednika krovne nacionalne smučarske organizacije podaljša do 14. septembra. Volilno skupščino so zato sklicali 26. septembra. Izvršilni odbor je z dnevnega reda skupščine umaknil točke, ki zadevajo postopke volitev novega predsednika in razrešitve starega.

Smrekar do nadaljnjega

Izvršilni odbor se je za spremembo odločil dan pred iztekom roka za vlaganje kandidatur za novega predsednika zveze. Do imenovanja novega predsednika po pooblastilu izvršilnega odbora naloge predsednika opravlja Enzo Smrekar, eden izmed dveh podpredsednikov zveze, sicer izvršni direktor v hrvaški skupini Atlantic Grupa in član uprave družbe Droga Kolinska.

Deli s prijatelji