RELI MONTE CARLO

Loeb na poti do zmage v Monaku

Objavljeno 18. januar 2013 21.25 | Posodobljeno 18. januar 2013 21.27 | Piše: Ma. F., STA

Na reliju Monte Carlo ima devetkratni prvak že minuto in 47 sekund naskoka pred rojakom Sebastienom Ogierjem.

Sebastien Loeb odhaja na višku moči.

MONTE CARLO – Svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb (Citroen) vodi tudi po tretjem dnevu uvodne dirke sezone 2013. Na reliju Monte Carlo ima devetkratni prvak, ki pa letos ne bo nastopil na vseh relijih, že minuto in 47 sekund naskoka pred rojakom Sebastienom Ogierjem (Volkswagen). Tretji je Rus Jevgenij Novikov (Ford), a zaostaja že več kot tri minute.

»Razmere so bile danes zelo težke, a tudi zaradi prave izbire gum vodstvo ni bilo ogroženo,« je po tretjem dejanju 81. relija Monte Carlo dejal 38-letni vladar relija zadnjega desetletja. Loeb je tako vse bliže sedmi zmagi na Monteju.

Pasti relija prevozil brez težav

Loeb je dokazal, da je še vedno merilo za vse tekmece. Na današnjih treh hitrostnih preizkušnjah, med njimi je bila tudi 36 kilometrov dolga in nadvse zahtevna v Sisteronu, ki so jo prvič po letu 2002 spet uvrstili na spored Monteja, je le še povečal naskok. Tudi številne pasti tega relija, med katere spadajo poledeneli odseki cest, je prevozil brez težav. Ogier je priznal, da je morda tudi na tem delu izgubil še kakšno sekundo. »Bilo je v redu, res pa je, da nisem hotel ničesar tvegati, še posebej ne na ledu.«

Zadnji dan bo zanimiv predvsem boj za tretje mesto, saj je Španec Dani Sordo s citroenom manj kot dve sekundi za Novikovom, nekdanja finska sotekmovalca pri Fordu Jari-Mattija Latvalo (Volkswagen) in Mikka Hirvonena (Citroen) pa na petem in šestem mestu loči le 15 sekund.

Deli s prijatelji