NEZADOVOLJSTVO

Ljubljanski hokejisti v Gradcu doživeli poraz

Objavljeno 05. februar 2016 23.35 | Posodobljeno 05. februar 2016 23.36 | Piše: STA, T. Pa.

Po kazenskih strelih so tekmo izgubili z 0 : 1.

GRADEC – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi šestega kroga drugega dela lige EBEL izgubili v Gradcu po kazenskih strelih z 0 : 1. Ljubljanski hokejisti so sicer še imeli nekaj teoretičnih možnosti za preboj v končnico, realnih pa že nekaj krogov drugega dela ne več. Tudi zaradi zadnjega poraza na domačem ledu, ko so igrali z današnjim tekmecem Gradcem. V dvoboju slovenskih strategov (na ljubljanski klopi je po odstopu Fabiana Dahlema do konca sezone Bojan Zajc, na graški pa Ivo Jan) pa je tudi v drugi tekmi v treh dneh daljši konec potegnilo štajersko moštvo, a je tokrat odločitev padla šele po 14 serijah kazenskih strelov.

Na povratni tekmi so bili gostje močnejši za povratnika, branilca Davida Planka in napadalca Narda Nagtzaama. Domači so silovito začeli, a je vratar Oliver Roy s prvo obrambo v drugi minuti prišel v formo in nato odlično posredoval še nekajkrat.

V zelo disciplinirani tekmi, domači so imeli le dve minuti kazni, gostje pa štiri, so ploščki večkrat zadevali tudi okvir vrat, Roya je prvič rešila vratnica po strelu Mortena Poulsena.

V drugem delu so bili Gradčani premočni, Roy pa je zaklenil vrata in spravljal domače napadalce v obup. Še enkrat pa mu je pomagala tudi vratnica, v 31. minuti jo je zadel Kyle Beach.

Potem pa se je v zadnjem delu tehtnica prevesila na stran zeleno-belih in posredovati je moral tudi vratar Sebastian Dahm. Najbolj nevarno je bilo zanj ob strelih Gregorja Koblarja v 53. in Nika Pema v 56. minuti. Domači so še lovili končnico, zato je Jan tvegal in v zadnji minuti igral tudi brez vratarja, a spremembe izida ni bilo.

V podaljšku je bila igra še vedno razgibana, gola pa, tudi zaradi še dveh vratnic, ni bilo. Prvo za goste je zadel Žiga Pešut v 62., osmoljenec tekme pa je bil Beach, saj je skupno četrto vratnico in drugo svojo zadel v 67. minuti.

Dve točki, ki pa bosta Gradcu le malo pomagali v boju za končnico, so si nato domači zagotovili šele v za letos rekordno dolgem izvajanju kazenskih strelov. Potrebnih je bilo 14 serij, odločil pa je Philipp Pinter. Na drugi strani Miha Logar ni bil uspešen in tekme je bilo konec, s tem pa tudi prej že izjemno pičlih možnosti za preboj Olimpije v končnico, saj je tudi edini teoretično dosegljivi tekmec KAC zmagal in povečal naskok na 12 točk.

V sedmem krogu, zadnjem pred reprezentančno prekinitvijo, bodo Ljubljančani v nedeljo spet igrali v gosteh, čaka jih prav Celovec.

Deli s prijatelji