LEGIONARKA

Ljubljana je romantična in šarmantna

Objavljeno 11. avgust 2014 14.23 | Posodobljeno 11. avgust 2014 14.23 | Piše: Marko Uršič

Slovenska prestolnica se ji je že vtisnila v spomin po dobrem.

Brez francoskega priokusa v današnjem življenju ne gre. Naj si bo to v kuhinji, pri vinih, kinematografiji.... in tudi v športu. Da rokometna zasedba Krima v novi sezoni ne bo slovensko brezkrvna, bo poskrbela 34-letna Francozinja Amélie Goudjo, krožna napadalka in kapetanka tamkajšnje izbrane vrste. Rodila se je v kraju Nantua blizu Švice, v Ljubljano pa je prišla iz kluba Issy Paris. Ob predstavitvi krimovk pred novim tekmovalnih obdobjem je bila kot prvovrstna okrepitev seveda glavna tarča sedme sile za kratek pogovor.

Zakaj ste se odločili, da zaigrate v Ljubljani? »Zame je to nov izziv v moji karieri. Odločila sem se, da novi ekipi prinesem vse, kar lahko, in da z izkušnjami dam samozavest klubu in vodstvu,« je v francoščini začela razlagati rokometašica, po rodu iz zahodnoafriške države Benin. »Tudi igranje v ligi prvakinj je bil razlog, res je. Nikoli nisem igrala v njej, le pred dvema letoma z Issyjem na predkvalifikacijskem turnirju. To je zame kot novo odkritje. Večkrat sem si na računalniku ogledala tekme lige prvakinj, zatorej sem zadovoljna, da bom sodelovala v njej,« je nove izkušnje vesela odlična igralka.

Toda Krim je imel v pretekli sezoni velike finančne težave, ste vedeli za to? »Seveda, vem, da je imel veliko težav, nato se je poskušal stabilizirati. Vem, da ni preprosto. Pred prihodom sem že vse vedela, bomo videli, kako se bo vse odvijalo,« je potrdila vednost o težavah državnih prvakinj. So tudi v francoskem ženskem klubskem rokometu podobne težave? »V Franciji za klube ni lahko. Morajo dvigniti svoje proračune, če hočejo biti tekmovalni. Jasno je, da v klubih ni veliko poklicnih igralk, ker za to ni pravih proračunov. Ti niso tako veliki, kot je tukaj, in tudi v Franciji so zdaj težave s tem,« je pristavila.

Za Francijo je na voljo

Slovenska prestolnica se ji je že vtisnila v spomin po dobrem. »Zelo je romantična, šarmantna. Občudujem jo, že pred dvema letoma sem bila tu s francosko reprezentanco. Všeč mi je bila, imeli smo zelo simpatične trenutke, lepe spomine imam. Vedela sem, da je v življenju pomembno, da ti je nekaj všeč.«

Kaj pa vaša prihodnost v izbrani vrsti Francije? »Nekaj sem se že pogovarjala s trenerjem Alainom Portesom, seveda je na tekočem, da sem prišla v Krim. Ko bo odšel pogledat francoske reprezentantke, ki igrajo pri Vardarju v Skopju, se bo morda oglasil tudi v Ljubljani. Potem bom videla. Odprto je, če me bodo poklicali, me bodo, če ne, bom razumela. Sem na voljo,« pa je Amélie Goudjo prvi ljubljanski pogovor sklenila z mislijo o izbrani vrsti Francije, s katero je bila dvakrat svetovni podprvak. 

Deli s prijatelji