ZA ČETRTO MESTO

Liza adut za vzhodni Pariz

Objavljeno 03. marec 2017 11.00 | Posodobljeno 03. marec 2017 11.00 | Piše: M. U.

Krim se bo v rokometni ligi prvakinj danes udaril z evropsko klubsko prvakinjo Bukarešto.

Elizabeth Omoregie je po ozdravljeni poškodbi že priskočila na pomoč Krimovim soigralkam. Foto: Mavric Pivk

Rokometašice Krima so v uvodnem skupinskem delu lige prvakinj pokazale sijajen rokomet in v skandinavski družbi Larvika, Esbjerga in Sävehofa zmagale v skupini D, v nadaljevanju, v glavnem skupinskem delu s šestimi ekipami, kjer se lovi uvrstitev v četrtfinale, pa v štirih tekmah še niso zmagale. Zmagovalni ritem je decembra pretrgalo evropsko prvenstvo na Švedskem, v premoru pa je ljubljanski tabor kot zakleto zdesetkala tudi vrsta poškodb in bolezni. Trener Uroš Bregar je zaradi zdravstvenih težav Laure Kamdop denimo na zadnji tekmi z Györom ostal le z eno krožno napadalko Vesno Milanović-Litre, ta je razen izključitve na začetku tekme v napadu in obrambi odigrala skoraj 60 minut dvoboja. Tudi na zunanjih položajih je strateg slovenskih podprvakinj moral veliko kombinirati in Tamaro Georgijev, denimo, premikati s položaja leve zunanje igralke čez sredino na desno.

Bistvo bistev je, da je Krim trenutno na razpredelnici s šestimi točkami na petem mestu, evropske klubske prvakinje iz Bukarešte imajo kot četrte in še potnice v četrtfinale eno več, ravno omenjena tekmeca pa se bosta drevi ob 19. uri v romunski prestolnici udarila v ključnem dvoboju za napredovanje. Romunska vrsta je na prvi tekmi na Kodeljevem slavila s 24:21, če vemo, da se zanjo žogajo tudi takšne kakovostne rokometašice, kot so Jelena Grubišić, Carmen Martin, Oana Manea, Linnea Torstenson (vse nekdanje članice Krima), Isabelle Gullden, Line Jørgensen, Camille Ayglon-Saurina in Majda Mehmedović, je jasno, da bodo krimovke v vzhodnem Parizu morale za zmago pokazati vrhunski rokomet.

Okrepljena samozavest

A ni vse tako črno, kot se zdi. Na uvodni tekmi proti Clubul Sportiv Municipal București nista igrali obolela kapetanka in vratarka Miša Marinček ter ideologinja igre Elizabeth Omoregie, obe sta zdaj na voljo; nigerijska Bolgarka bo po torkovi ligaški tekmi z Zagorjem zaigrala drugič po ozdravljeni poškodbi levega kolena. »Žal mi je, da že na prvi tekmi nismo bili v popolni postavi, ker bi bilo v tem primeru evropskim prvakinjam veliko težje. Zelo smo veseli vrnitve Elizabeth Omoregie, ki je dan pred tekmo z Zagorjem opravila prvi trening z ekipo. Na tekmi proti Zasavkam sem želel videti, koliko nam v tem trenutku lahko pomaga. Lahko rečem, da ji je sicer na trenutke zmanjkovalo sape, a ni pozabila, kako se igra rokomet. V Bukarešti bo težko, igramo proti v lanski sezoni najboljši ekipi stare celine, a se igralke ne bodo predale vnaprej tako kot na nobeni tekmi. Je pa dvoboj zelo pomemben tudi za Bukarešto, saj si seveda želi v četrtfinale,« Uroš Bregar ve, da ga, tako kot njegove varovanke, na vročem romunskem igrišču čaka velik izziv. »Zadnje tekme v ligi prvakinj se niso končale nam v prid, zato je zmaga z Zagorjem prinesla okrepljeno samozavest pred obračunom z Bukarešto,« je menila Nina Zulić, Elizabeth Omoregie pa je ocenila: »Vrnitve na igrišče sem zelo vesela. Ni bilo najlažje, izgubila sem veliko telesne pripravljenosti, a se trudim, da si jo čim prej povrnem. Verjamem, da bom z vsakim treningom boljša.«

Deli s prijatelji