LIGA NBA

Linsanity se iz New Yorka seli v Houston

Objavljeno 18. julij 2012 12.20 | Posodobljeno 18. julij 2012 12.20 | Piše: T. L., STA

Ameriški košarkar tajvanskih in kitajskih korenin je bil v pretekli sezoni prava osvežitev na igriščih NBA, v New Yorku pa je poskrbel za pravo norišnico.

Jeremy Lin zapušča New York.

HOUSTON – Ameriško poklicno košarkarsko moštvo New York Knicks je potrdilo, da bo Jeremy Lin zapustil Veliko jabolko in kariero nadaljeval v Houstonu, kjer je v pretekli sezoni igral Slovenec Goran Dragić. Po poročanju ameriških medijev bo Lin v treh sezonah pri Raketah zaslužil 25 milijonov ameriških dolarjev.

Vodstvo Knicksov ni hotelo izenačiti ponudbe Houstona

Ameriški košarkar tajvanskih in kitajskih korenin je bil v pretekli sezoni prava osvežitev na igriščih NBA, v New Yorku pa je poskrbel za pravo norišnico »Linsanity«. Do poškodbe kolena, ki mu je nato preprečila nastop v končnici, je bil eden najbolj medijsko izpostavljenih košarkarjev v ligi NBA, vodstvo New Yorka pa navkljub izjemni pozornosti medijev in privržencev kratkohlačnikov ni hotelo izenačiti denarne pogodbe, ki jo je Lin prejel od Houstona.

Moštvo iz Teksasa ima v novi sezoni visokoleteče cilje, v svoje vrste želi pripeljati tudi enega najboljših centrov v ligi NBA Dwighta Howarda. Za centra Orlanda so se zanimali tudi Jezerniki iz Los Angelesa.

Deli s prijatelji