GOLF

Lindsey Vonn dobro dene Tigerju Woodsu

Objavljeno 26. marec 2013 13.02 | Posodobljeno 26. marec 2013 13.02 | Piše: STA, R. T.

Razvpiti Američan je po škandalu z nezvestobo v zakonu in skoraj treh letih spet številka ena svetovnega golfa.

Zapisano je podkrepila še s fotografijo.

MIAMI – Z zmagoslavjem na turnirju Arnold Palmer je Američan Tiger Woods znova postal številka 1 svetovnega golfa. Na mesto, ki ga je zasedal rekordno dolgo (623 tednov), se je vrnil prvič po skoraj treh letih oziroma po škandalu, ko je širnemu svetu priznal, da je večkrat prevaral zdaj že nekdanjo ženo, švedsko manekenko Elin Nordegren.

Sedemintridesetletni Woods trenutno igra golf kot v najboljših letih, ko je bil strah in trepet vseh soigralcev in ko je kot za šalo osvojil 14. naslovov na turnirjih »major«. Na Floridi je dosegel 77. zmago na turnirjih serije PGA in 99. v karieri, tako da je le še pet zmag oddaljen od absolutnega rekorderja po zmagah PGA Sama Sneada. Hkrati je zmagal na treh turnirjih od zadnjih štirih, ki se jih je udeležil.

Sinova mu pomenita vse na svetu

»Potreboval sem nekaj časa, da sem uskladil zasebno življenje z vlogo profesionalnega golfista. Ko imaš družino, se stvari spremenijo. Zdaj mi sinova pomenita vse na svetu,« je dejal Tiger Woods, ki je le nekaj dni pred turnirjem Arnold Palmer javno oznanil romanco z ameriško smučarko Lindsey Vonn.

McIlroy nima sreče z Wozniacki

Medtem ko očitno nova ljubezen odlično vpliva na Woodsa, je zgodba s 23-letnim Roryjem McIlroyjem povsem drugačna. Odkar Severni Irec hodi s teniško igralko iz Danske Caroline Wozniacki, so njegove predstave na zelenicah močno nazadovale. Zato je moral Woodsu prepustiti prvo mesto na svetu, pred ostalimi zasledovalci pa ima za zdaj še dovolj »zaloge«.

Tretji igralec na svetu je Anglež Justine Rose, četrti njegov rojak Luke Donald in peti Američan Brandt Snedeker.

Deli s prijatelji