PREMIERA

Liga prvakov: Gorenje nared za Sankt Peterburg

Objavljeno 26. september 2012 17.49 | Posodobljeno 26. september 2012 17.50 | Piše: STA, R. T.

Trener rokometašev Gorenja Branko Tamše na sobotni tekmi napoveduje igro na zmago.

da

VELENJE – Rokometašem velenjskega Gorenja gre za zdaj kot po maslu. V uvodu sezone so po zmagoslavju nad Celjani osvojili domači superpokal v Sevnici, po treh krogih so s stoodstotnim izkupičkom na prvem mestu v državnem prvenstvu, v soboto, 29. septembra, pa bodo stopili še na mednarodno sceno in odigrali prvo tekmo v ligi prvakov z ruskim Sankt Peterburgom.

Ose tudi proti Zormanu in Vugrincu

Velenjska ekipa bo v najbolj imenitnem tekmovanju na evropski klubski sceni igrala v skupini C, v njej pa so poleg ruskega predstavnika še danski Bjerringbro-Silkeborg, poljski Vive Targi Kielce, za katerega nastopa slovenski reprezentant Uroš Zorman, francoski Chambery in makedonski Metalurg iz Skopja, ki se je v torek okrepil z nekdanjim slovenskim reprezentantom Renatom Vugrincem.

Hud ritem tekem

Pred velenjsko zasedbo je hud ritem tekem na domačem in mednarodnem prizorišču, po drevišnji tekmi z ormoškim Jeruzalemom in sobotnem mednarodnem obračunom s Sankt Peterburgom v Rdeči dvorani jih sredi prihodnjega tedna čaka še zahtevno gostovanje pri Celju Pivovarni Laško.

»Pred nami je zares zahtevno obdobje. Upam in verjamem, da sem skupaj s celotnim strokovnim štabom dobro začrtal naše 40-dnevno pripravljalno delo in akumuliral zahtevno tekmovalno obdobje na dveh frontah, ki bo trajalo do konca leta. Upam, da bomo zdržali vse napore, predvsem po telesni, a tudi psihološki plati. Ritem tekem bo naporen, pred nami so tudi številna potovanja, a upam, da bo zaradi tega rezultat čim manj trpel,« je dejal velenjski trener Branko Tamše.

Rusov ne poznajo, a gredo na zmago

Njegove varovance po obračunu z Ormožani čakajo nepredvidljivi Rusi, Tamše pa se jim bo povsem posvetil šele po drevišnji tekmi v Rdeči dvorani. »O Rusih ne vem veliko. V našem arhivu so resda trije posnetki njihovih zadnjih treh tekem, a moje načelo je, da ne preskakujem nikogar. Najprej je na vrsti Jeruzalem, od drevišnje tekme naprej pa se bom osredinil na rusko ekipo. Če bo treba, jo bom analiziral tudi ponoči, nato pa jo bom v naslednjih treh treningih čim bolj podrobno predstavil svojim varovancem. Naš cilj je, da se na Sankt Peterburg čim bolje pripravimo, v soboto pa gremo z željo po zmagi,« pravi Tamše.

V velenjskem moštvu nimajo večjih zdravstvenih težav. Trenutno je poškodovan le Darko Cingesar, a je v fazi zaključne rehabilitacije in je vse bliže vstopu v prvo ekipo, zbolel pa je Samo Rutar.

Pravico na slovensko-ruskem klubskem obračunu v Rdeči dvorani, ki se bo v soboto začel ob 20. uri, bo delil nemški sodniški par Holger Fleisch-Jürgen Rieber, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

Deli s prijatelji