KOLESAR

LeMond po prometni nesreči v bolnišnici

Objavljeno 01. februar 2013 23.32 | Posodobljeno 01. februar 2013 23.34 | Piše: Ma. F., STA

Poklicni kolesar je bil na poti k zobozdravniku, ko se je zgodila prometna nesreča v bližini njegovega doma v Minnesoti.

Greg LeMond.

WASHINGTON – Nekdanji ameriški poklicni kolesar, zdaj 51-letni Greg LeMond, trikratni zmagovalec prestižne dirke po Franciji, je bil udeležen v prometni nesreči. Američan si je ob tem poškodoval hrbet, po nesreči pa so ga prepeljali v bolnišnico.

LeMond je bil na poti k zobozdravniku, ko se je zgodila prometna nesreča v bližini njegovega doma v mestecu Medina v ameriški zvezni državi Minesota, nekdanji kolesarski šampion pa se dogodka sploh ne spominja.

Prvi Američan, ki je slavil na dirki Tour de France

Njegova žena Kathy je po nesreči dejala, da bo moral v procesu okrevanja tri mesece nositi posebno opornico, iz bolnišnice pa naj bi ga spustili konec tedna. »Ne vemo točno, kaj se je zgodilo, toda ta teden je bilo na teh cestah okoli 400 nesreč. Ceste so zaradi snežnih razmer grozne,« je sporočila LeMondova.

Greg LeMond je prvi Američan, ki je zmagal na Tour de Franceu. Prvič leta 1986, po hudi nesreči z lovskim orožjem leto pozneje pa se je vrnil in bil najboljši še v letih 1989 in 1990. V zbirki lovorik ima tudi dva naslova svetovnega prvaka (1983, 1989).

Deli s prijatelji