NADALJEVANJE KARIERE

Lakovič: Igrati ali ne igrati?

Objavljeno 20. avgust 2015 14.54 | Posodobljeno 20. avgust 2015 14.54 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Jaka Lakovič

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance okleva glede igralske kariere.

Jaka Lakovič še tehta o nadaljevanju kariere. Foto: Igor Mali

V Ljubljani je spet završalo. Navijači košarkarjev Union Olimpije so zastrigli z ušesi, čeprav se je sezona šele dobro začela. Po nekaterih podatkih se je vodstvo ljubljanskega kluba začelo pogovarjati z nekdanjim kapetanom Olimpije Jako Lakovičem. »Res je, pogovarjamo se,« direktor zmajev Matevž Zupančič ne zanika, da si zmaji želijo Lakoviča, igralsko legendo, ki je svojo športno pot začel na Slovanu, v evropsko košarkarsko orbito pa se je izstrelil v dresu Krke pod taktirko Aleša Pipana. »Začeli smo, bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo. Ne zapiram vrat, moram pa pri sebi razčistiti, česa si sploh želim. Morda bom še igral,« se je Lakovič odzval na naš klic in potrdil, da se spogleduje z Olimpijo, potem ko je več kot uspešno igral v Grčiji, Španiji, Turčij in Italiji. Kot smo izvedeli, zmaji ne bi imeli nič proti temu, da bi Lakovič vajeti igre vzel v svoje roke (mesto organizatorja igre je še vedno prosto) in vsaj še eno sezono pomagal Olimpiji, prav tako bi bila dobrodošla njegova pomoč v trenerskih vrstah. Lakovič bi moral le povedati, kaj bi rad počel. Po eni različici bi mu v prvem hipu lahko namenili delo trenerja, ki bi individualno delal z igralci.

Lakovič ima 37 let, a v košarki očitno še ni rekel zadnje. Morda bi že končal kariero, a mu zadnja sezona v Turčiji ne da miru. Brez bolečin v hrbtu in poškodb jo je preživel v dresu Gaziantepa in imel zavidljivo statistiko – 11,6 točke in 2,7 podaje na tekmo, odigral jih je 19, na srečanje pa mu je trener Jure Zdovc namenil po 24 minut. Če bi imel Lakovič zdravstvene težave, bi bila odločitev lažja. Po pogovoru sodeč pa je še lačen igre. Ker Olimpiji manjka organizator igre, je morda prav to priložnost za mehak prehod v igralski pokoj. Po drugi strani bi ga v Ljubljani rada videla tudi družina. Ne nazadnje si Lakovič in njegova boljša polovica Helena želita ustaliti in ustvariti družino. V prid Olimpiji govori tudi dejstvo, da je v njihove vrste prišel Aleksander Sekulič, ki je Lakovičev dobri prijatelj, v klubu pa bo vodil mladinski pogon.

Kljub letom na Lakovičev naslov še vedno dežujejo ponudbe, a ne več v taki frekvenci kot nekoč. Niso ga pozabili v Turčiji, nekdanjega kapetana reprezentance pa bi radi videli tudi v Nemčiji. Njegov zastopnik Rade Filipović v evropskem in svetovnem merilu velja za dobrega promotorja svojih igralcev, ki jim je vedno znal najti pravi klub. Ne nazadnje je Lakoviča iz Novega mesta odpeljal v grški Panathinaikos. Navijači Olimpije se pri tem zavedajo, da so zmaji Lakoviča že vabili v svojo ekipo. To je najbolj goreče počel nekdanji direktor Janez Rajgelj, a pri tem ni bil uspešen. Bo tokratna vodstvena nomenklatura ljubljanskega kluba uspešnejša?

Deli s prijatelji