LIGA ABA

Krka zmagala, Partizan padel sredi Beograda

Objavljeno 09. oktober 2014 00.59 | Posodobljeno 09. oktober 2014 01.00 | Piše: STA, Mo. S.

Košarkarji Krke so v drugem krogu lige ABA premagali Partizan.

Aleksandar Džikić se je z zlatimi črkami zapisal v letopise novomeške košarke.

BEOGRAD – Košarkarji Krke so v drugem krogu lige ABA premagali Partizan z 68 : 64 (17 : 15, 31 : 31, 51 : 49).

Slovenska predstavnika sta hit uvodnih dveh krogov lige ABA. Union Olimpija je premagala oba finalista pretekle sezone, Cibono in Cedevito, državni in pokalni prvaki iz Novega mesta pa so v soboto na domačem parketu ugnali Cedevito, zdaj pa so prvič v zgodovini lige ABA premagali še šestkratne prvake te lige, Partizan, sredi Beograda.

Na krilih Armsteada

Njihova zmaga je povsem zaslužena, saj so bili v odločilnih trenutkih bolj zbrani, predvsem pa so imeli še tretjo tekmo zapored v svojih vrstah enega izjemno razpoloženega igralca. Tudi tokrat je bil to ameriški organizator igre Malcolm Armstead, ki je Partizanu nasul 26 točk, od tega osem v zadnji četrtini. Armstead je bil odločilen tako na tekmi slovenskega superpokala, ko je proti Unionu Olimpiji dosegel 23 točk, kakor na tekmi s Cedevito, ki jo je zaključil z 32 točkami in statističnim indeksom 34.

Američan je na začetku zadnje četrtine, ko so gostitelji po izključitvi trenerja Dušana Vujoševića pritisnili z vso silo, sam popeljal Krko v vodstvo (58 : 64) in jo tam tudi zadržal. Partizanu ni pomagala niti fenomenalna predstava slovenskega reprezentanta in v pretekli sezoni člana Krke Eda Murića (22 točk, indeks 29), saj je imel trener Aleksander Džikić še dva močna aduta – Matej Rojc je dosegel 13 točk, Jasmin Hukić pa 12 (9 skokov).

Krko naslednja tekma v ligi ABA čaka v nedeljo, 12. oktobra, doma proti novincu v tekmovanju, Metalcu iz Valjeva, naslednjo sredo pa bodo Novomeščani začeli tudi nastope v domačem prvenstvu.

Deli s prijatelji