LIGA ABA

Krka zanesljivo premagala Split

Objavljeno 16. februar 2013 22.41 | Posodobljeno 16. februar 2013 22.41 | Piše: Mo. S., STA

Krkaši imajo do konca rednega dela sila zahteven razpored.

SPLIT – Košarkarji Krke so v 21. krogu lige ABA v gosteh premagali Split z 71 : 61 (14 : 13, 36 : 26, 47 : 47). Novomeščani so pod vodstvom novega trenerja Gašperja Potočnika zabeležili deveto zmago v ligi in tako prekinili niz treh porazov, dveh v regionalni ligi in bolečega v polfinalu slovenskega pokala, ki je Aleksandra Sekulića stal trenersko mesto.

Izstopal Lorbek

Novomeščani so bili prepričljivo boljši od Splita, ki je imel precej omejen igralski kader. Povsem drugače kot Krka, ki je po daljšem času nastopila v popolni zasedbi in izkoristila daljšo klop. Že v prvem polčasu, ki ga je Krka dobila s 36 : 26, se je med strelce vpisalo osem igralcev, do konca tekme pa devet. Znova je izstopal Domen Lorbek, ki je dosegel 25 točk ob metu 5 : 7 za dve točki, 2 : 3 izza črte 6,75 in 9 : 9 s kazenske črte. Imel je še tri skoke, dve podaji in ukradeni žogi, nad njim pa so tekmeci naredili osem osebnih napak. Skupno je to naneslo statistični indeks 34, s katerim je Lorbek med glavnimi kandidati za naziv najboljšega igralca kroga.

V drugem polčasu se je Split sicer prebil v vodstvo (50 : 49), vendar le za kratek čas, saj je Krka z delnim izidom 13 : 0 znova prevzela pobudo in prišla do zanesljive zmage.

Krka ima do konca rednega dela sila zahteven razpored. V naslednjem krogu jo čaka obračun s Crveno zvezdo v Novem mestu, nato veliki slovenski derbi v Stožicah, v zadnjih treh krogih pa še Cedevita doma, Igokea v gosteh in na koncu MZT v dvorani Leona Štuklja.

Deli s prijatelji