LIGA ABA

Krka premočna za srbskega novinca

Objavljeno 12. oktober 2014 21.19 | Posodobljeno 12. oktober 2014 21.40 | Piše: STA, S. U.
Ključne besede: Krka liga aba

Slovenski prvaki bodo prihodnjo soboto v četrtem krogu gostovali pri Igokei, ki v novi sezoni še ni zabeležila zmage.

Utrinek s srečanja.

NOVO MESTO – Košarkarji Krke so v tretjem krogu lige ABA v Novem mestu premagali Metalac iz Valjeva z 89 : 59 (16 : 19, 36 : 28, 66 : 50). Krka je tako tudi v tretjem nastopu v ligi ABA zmagala in je ob beograjski Crveni zvezdi edina ekipa s tremi zmagami. Obema se lahko zvečer pridruži še Budućnost iz Podgorice, ki bo v svoji dvorani gostila ekipo MZT iz Skopja.

Tekma je bila zanimiva predvsem v prvem polčasu. Dolenjci so dobro začeli, povedli s 7 : 4, nato pa novincem v ligi dovolili delni izid 9 : 0 in vodstvo za šest točk. Predvsem po zaslugi dveh trojk Malcolma Raya Armsteada se je prednost gostov hitro stopila. Krkaši so nadaljevali učinkovito igro in že pred polčasom povedli s 36 : 25.

Ko se je po odmoru razigral še Mirko Mulalić, v tretjem delu je dosegel 12 točk, je razlika narasla na 64 : 48. Ko je Alexis Wangmene šest minut in pol pred koncem povišal na 74 : 52, je bilo jasno, da bodo gostitelji vknjižili nov par točk, saj košarkarji iz Valjeva nikakor niso bili pri metu, kar so gostitelji izkoristili za visoko vodstvo. Na ta način se je prednost povzpela celo na več kot 30 točk (87 : 54).

Slovenski prvaki bodo prihodnjo soboto v četrtem krogu gostovali pri Igokei, ki v novi sezoni še ni zabeležila zmage.

Deli s prijatelji