VZELI MERO

Krka po preobratu do zmage nad Cedevito

Objavljeno 04. oktober 2014 21.06 | Posodobljeno 04. oktober 2014 21.49 | Piše: STA, S. U.

Podobno kot Olimpija, ki je v petek premagala Cibono sredi Zagreba, so tudi državni in pokalni prvaki Slovenije odlično začeli novo sezono regionalnega tekmovanja.

NOVO MESTO – Košarkarji Krke so v prvem krogu lige ABA premagali Cedevito z 80 : 72 (21 : 24, 38 : 47, 60 : 55). Podobno kot Olimpija, ki je v petek premagala Cibono sredi Zagreba, so tudi državni in pokalni prvaki Slovenije odlično začeli novo sezono regionalnega tekmovanja. Ljubljančani so ugnali prvaka lige ABA, Novomeščani pa finalista.

Izjemno razpoloženi Malcolm Armstead

Zmaga Krke je bila povsem zaslužena, saj so varovanci trenerja Aleksandra Džikića v drugem polčasu prikazali odlično igro, veliko borbenosti in želje, hkrati pa so imeli v svojih vrstah izjemno razpoloženega Malcolma Armsteada, ki je dosegel 31 točk, od tega 19 v drugem polčasu. 188 centimetrov visoki ameriški organizator igre, ki je lani zaradi poškodbe izpustil večji del sezone, je v novo tekmovalno obdobje vstopil izjemno motiviran. V torek je bil s 23 točkami izbran za najboljšega igralca slovenskega superpokala, tokrat pa je s statističnim indeksom 34 prav tako glavni kandidat za najboljšega v prvem krogu lige ABA.

Armstead je za dve točki metal 10 : 13, za tri 3 : 7, ob tem pa je zbral še šest skokov in štiri podaje. Nezaustavljiv je bil zlasti v zadnji četrtini, ko je Cedevita poskušala na vsak način narediti preobrat. Toda Američan je stvari vzel v svoje roke in z devetimi točkami v tem delu igre zadržal Krko na varni razdalji do tekmeca.

Liga ABA se bo nadaljevala že sredi tedna, Krka bo v sredo gostovala pri Partizanu.

Deli s prijatelji