LIGA ABA

Krka namučila vodilno Zvezdo

Objavljeno 16. november 2014 22.25 | Posodobljeno 16. november 2014 22.25 | Piše: STA, S. U.

Krka je gostovala pri Crveni zvezdi in po izenačenem dvoboju ostala praznih rok.

BEOGRAD – Košarkarji beograjske Crvene zvezde so v osmem krogu lige ABA doma premagali Krko s 85 : 78 (22 : 9, 41 : 40, 56 : 58). Krka, ki v zadnjem časa ni kazala najboljše forme, je v dvorani Pionir namučila vodilno in doslej neporaženo Crveno zvezdo. Že na začetku zadnje četrtine je vodila s 63 : 61, nato pa so domači na krilih slovenskega reprezentanta Jake Blažiča naredili delni izid 13 : 1 – Blažič je po izenačenju na 63. točki dosegel tri zaporedne koše, s čimer je bil zmagovalec odločen, če ne takrat, pa zagotovo po trojki Blažiča za vodstvo 78 : 66 dobri dve minuti pred koncem.

Začetek tekme ni kazal na to, da bi bili slovenski prvaki srbskim pokalnim zmagovalcem lahko enakovredni. Beograjčani so hitro prišlo do visoke prednosti, ob koncu prve četrtine so že vodili z 22 : 7. Toda nato sta se razigrala Malcolm Armstead in Tomaž Bolčina, slednji je s svojo osmo točko izid izenačil na 33 : 33, Armstead pa je z zadetim metom za tri točke Novomeščane prvič povedel v vodstvo.

Krka, pri kateri ni igral Luka Lapornik, večji del tekme pa tudi Jasmin Hukić, je odlično odigrala tudi tretjo četrtino, slabi dve minuti pred koncem je vodila za štiri točke (58 : 54), kar je bilo njihovo najvišje vodstvo na tekmi. Žal pa se je ustavilo v zadnji četrtini, ko so Srbi odigrali nekoliko boljšo obrambo, v napadu pa se je izkazal Blažič, ko pa je bilo treba, je zadel tudi srbski rezultat Nikola Kalinić.

Krka bo v naslednjem krogu (sobota, 22. 11.) gostila Mega Vizuro.

Deli s prijatelji