POŠKODBE IN USPEHI

Krka iz krize brez nakupov

Objavljeno 04. december 2014 20.00 | Posodobljeno 04. december 2014 20.18 | Piše: Drago Perko

Poškodovani so ključni igralci: Malcolm Armstead, Chris Booker in Jasmin Hukić.

Ceola Clark III je s Tajfunom prizadejal četrti prvenstveni poraz novomeški Krki. Foto: Drago Perko

»Želeli smo si zmagati. Nekaterim igralcem je ta želja dala dodatno moč, nekaterim pa kot da je zavezala roke,« je trener Krke Aleksandar Džikić obžaloval novo ničlo, že četrto v državnem prvenstvu. Dolenjci so doslej klonili v Grosupljem, Rogaški Slatini in Šenčurju, v torek pa prvič doma – po podaljšku jih je z 69:61 ugnal šentjurski Tajfun, ki še naprej pustoši po ligi Telemach. Po devetih tekmah je ekipa trenerja Dejana Mihevca trdno na prvem mestu z devetimi zmagami, grenkobe poraza pa v tej sezoni še ni okusila. K novi ničli Krke je prispeval tudi njen nekdanji član, 37-letni Dragiša Drobnjak (13 točk in 9 skokov), ki ga je na ves glas pohvalil trener. »Ne le vrhunski igralec, Dragiša je izvrsten človek, ki bdi nad našo ekipo na parketu in zunaj njega. Želel bi si, da ostane pri nas do konca sezone,« je Mihevc spregovoril po tekmi v novomeški športni dvorani o svojem karakternem igralcu. Oslabljena Krka je igrala v krču, s silo pa preprosto ni šlo. Džikić je na koncu lahko le nemo pospremil poraz, njegov drugi proti Šentjurju na novomeškem parketu. Prvega je doživel leta 2009.

Kapetan igral poškodovan

Krka zaradi težav spominja na bolnišnico, težave se vrstijo kot po tekočem traku. Kapetan Jasmin Hukić poškodbe pete ni saniral, a je v soboto tvegal zdravje in z minutami na parketu proti Zadru v ligi ABA še poslabšal zdravstveno stanje. Prav tako načeti Malcolm Armstead (koleno) je moral v ZDA zaradi družinskih zadev (bolezen babice), na seznamu za poškodovane se je znašel tudi krilni center Chris Booker (poškodba rame na treningu). Vsa odgovornost je tako padla na pleča Nebojše Joksimoviča in Mirka Mulalića. »Poškodbe, kot tudi vzponi in padci, so sestavni del športa. Imeli smo jih še v vsaki sezoni, niti letošnja ni izjema. Žal pa se jih je nabralo precej naenkrat. Ob tem je treba vedeti, da Booker in Armstead zadnjih 14 dni sploh nista trenirala, ampak le hodila na tekme. Še vedno ni Luke Lapornika, računamo, da bo spet igral januarja,« na temo krize rezultata spregovori Miro Župevec, direktor petkratnega zaporednega prvaka. Čeprav je toliko poškodb, v Novem mestu okrepitev ne načrtujejo. »Dokazali smo, da v popolni zasedbi lahko pariramo tudi najboljšim ekipam, zato nakupov ne bo,« pojasni Župevec.

Vsak tekmec je težak

Pred krkaši je pester in zelo naporen december. V soboto bodo doma gostili Budućnost, ki je na 2. mestu v ligi ABA, potem bodo šli v goste Szolnokiju, 20. decembra bo v Novo mesto prišla Union Olimpija, peklenski mesec pa bodo sklenili z gostovanjem pri Cedeviti in domačo tekmo proti Partizanu. Kaj se dogaja z ekipo, ki v domačem prvenstvu izgublja tekme, ne ve niti izkušeni Nebojša Joksimovič. »Še kako se nam pozna, da nismo v popolni postavi ne na tekmi niti na treningu. Ne spomnim se, ali sem v svoji karieri že bil v takšnem položaju. Naša naloga je, da se iz tega izkopljemo, kakor vemo in znamo. Pri sedanji formi je za nas vsak tekmec težak,« je bil iskren Joksa.

 

Deli s prijatelji