PORAŽENE

Krimovke v Rusiji padle v črno luknjo

Objavljeno 03. april 2016 14.00 | Posodobljeno 03. april 2016 14.00 | Piše: D. P.

Kljub slabi igri v drugem polčasu so Ljubljančanke ohranile možnost za napredovanje v finale pokala pokalnih zmagovalk. Ob porazu pod Uralom (28:24) se je izkazala Tamara Mavsar.

Tamara Mavsar je bila z devetimi goli prva strelka rokometašic Krima. Foto: Blaž Samec

RUSIJA – »Treba bo analizirati tekmo. Dejstvo je, da smo se pogovarjale o tem, kako pomemben je vstop v drugi polčas. Začele smo dobro, nato pa je sledil nenaden padec, ki ga je treba analizirati, da se ne bo ponovil v Ljubljani,« je prva strelka Krim Mercatorja Tamara Mavsar (devet golov) povedala nekaj minut po včerajšnji tekmi v Rusiji, kjer so Ljubljančanke izgubile. Rokometašice Krima se s prve tekme polfinala pokala pokalnih prvakinj domov vračajo s porazom proti domači Ladi Toljati, 28:24 je bilo.

Usodnih deset minut

Pred 2700 gledalci so varovanke Uroša Bregarja slabše začele, saj so domačinke, tudi drugouvrščena ekipa ruske lige, hitro povedle 3:0 in 4:1. Po uvodnem krču je steklo v obrambi, še bolj pa v napadu. V 9. minuti je Vesna Milanović Litre poravnala na 4:4, na odmor pa odšla s prednostjo zadetka (13:14). Tudi nadaljevanje ni bilo slabo, naše rokometašice so vodile 13:15. Temu je sledilo deset slabih minut, ko je ljubljanski voz nasedel. Rusinje so pred polno športno dvorano Olimpija to spretno izkoristile in povedle 19:17. Pomagala ni niti minuta odmora. Aleksandra Sannikova je po protinapadu zadela že za 23:18, potem pa so šestkratne ruske prvakinje povedle celo 26:18! Očitno pa so se ob tem preveč sprostile, Ljubljančanke pa so na krilih Sergeje Stefanišin (sedem obramb je zbrala) prepolovile prednost (28:24) in si priigrale še vedno aktiven rezultat.

Pravico je delil španski sodniški dvojec Cabrejas in Sanchez. Ljubljančanke so na klopi za kaznovane preživele 14 minut, Lada le 10. Krimovke so izsilile tudi šest sedemmetrovk (vse je zadela Mavsarjeva), medtem ko Rusinje najstrožje kazni sploh niso dobile. Darja Samohina in Darja Dimitrijeva sta bili s po šestimi goli prvi imeni ruske ekipe.

Deli s prijatelji