SUPERPOKAL

Krimovke še tretjič zaporedoma najboljše

Objavljeno 27. avgust 2016 22.45 | Posodobljeno 27. avgust 2016 22.50 | Piše: STA, A. K.

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so tretjič zaporedoma zmagovalke slovenskega superpokala.

Za najboljšo igralko tekme je bila izbrana vratarka Krima Mercatorja Miša Marinček.

PORTOROŽ V tokratnem superpokalu so Ljubljančanke želele vrniti Zagorjankam za izgubljeni državni naslov v minuli sezoni, za varovanke Uroša Bregarja pa je bil to tudi eden zadnjih testov pred kvalifikacijskimi tekmami za nastop v ligi prvakinj.

Čeprav so Zagorjanke v novo sezono vstopile v oslabljeni zasedbi, so bile do sredine prvega polčasa ves čas tesno za petami krimovkam, z golom Tjaše Stanko so celo povedle 7 : 6. Toda po minuti odmora, ki jo je vzel Bregar, so krimovke le prikazale boljšo igro, predvsem to velja za igro v obrambi, uspešne so bile tudi v napadu, kar jim je v 22. minuti prineslo vodstvo s 13 : 7. Tudi drugi polčas se je začel po željah rokometašic Krima. Z golom Elizabeth Omoregie so povedle s 16:11, vendar se aktualne državne prvakinje niso predale. Z goli Tjaše Stanko in Jekaterine Čečkove so se v 38. minuti približale 17 : 16, osem minut pozneje pa so pri 20 : 19 še zadnjič priložnost, da izid izenačijo, toda nato se jim je povsem ustavilo. Končni izid tekme je bil 27 : 20.

Za najboljšo igralko tekme je bila izbrana vratarka Krima Mercatorja Miša Marinček, ki je ubranila 14 strelov, v ekipi Zagorja pa se je z 11 goli izkazala Stankova. Pri zmagovalkah sta jih Baričeva in Omoregiejeva dosegli po šest.

Državno prvenstvo v prvi ženski rokometni ligi se bo začelo 17. septembra, branilke naslova bodo doma igrale z Mlinotestom iz Ajdovščine, Krim Mercator pa bo prav tako doma igral z Velenjčankami.

Deli s prijatelji