ROKOMET

Krimovke proti Hrvaticam ušle evropski katastrofi

Objavljeno 20. november 2012 08.47 | Posodobljeno 20. november 2012 08.48 | Piše: Marko Uršič

Rokometašice Krima z zmago nad Koprivničankami v drugi del lige prvakinj.

Andrea Penezić se je vrnila v igralno ekipo Krima (foto: Blaž Samec).

LJUBLJANA – Prvi cilj je izpolnjen. Rokometašice Krima so se uvrstile v drugi del letošnje lige prvakinj, na tekmi zadnjega kroga skupine B so v Stožicah premagale Podravko Vegeto z 28 : 22. Uspeh s štirimi goli razlike, v primeru primernega izida tudi s tremi, je bil nujen za napredovanje, varovankam Toneta Tislja pa je za večerjo zelo teknila juha podravka z vegeto. V prvem polčasu je bilo še precej živčnosti v igri, v drugem polčasu pa so z več izdelanimi akcijami dokazale, da se njihova forma dviga in da bodo v drugem delu lige prvakinj – v dveh skupinah po štiri, začne se februarja, žreb pa je danes – lahko iskale svojo priložnost. Za Krim s približno 1,7 milijona evrov proračuna za letošnjo sezono bi bil izpad v prvem delu elitnega klubskega tekmovanja namreč prava katastrofa. Domači trener Tiselj je bil po stožiškem obračunu, njegov nasprotni kolega Neven Hrupec je med tekmo večkrat popolnoma izgubil živce, razumljivo zadovoljen.

»V nekaterih zadevah se še nismo najbolje ujeli, igralke so bile preveč živčne, preveč so gledale na semafor, preveč so razmišljale o rezultatu. To je slabo, ko stopiš na igrišče, kot vsi vrhunski igralci v katerem koli športu, ne spremljaš izida, ampak razmišljaš le o vsaki akciji naprej. To je bilo tokrat zelo težko, vendar sta posamična kakovost in dobra obramba v drugem polčasu tekmo odločili proti res kakovostni in zelo borbeni ekipi Podravke,« je navrgel Celjan. »Naše tuje igralke so imele zelo veliko zdravstvenih težav. A vsaka je v nekem trenutku pokazala svojo sposobnost. Nina Wörz je odlična v obrambi, dobra organizatorka igre, Susann Müller je na nekaterih tekmah res briljirala, je velik talent, Carmen Martín je obe tekmi proti Podravki odigrala odlično, Krpeževa je tiste tekme, ki so bile najpomembnejše, s Clujem, odigrala zelo dobro, tudi Gabi Kain, ki ni dobila toliko priložnosti, je na tekmi proti Cluju kakovostno branila v najpomembnejših trenutkih. Linnea Torstensson je imela največje težave, vendar je tokrat morda ukradla odločilno žogo. Vedeti pa morate, da so vse te igralke in ekipa kot celota še daleč od tega, kar lahko prikažejo,« je ocenil Tiselj.

Cilj je polfinale

V ekipo se je tokrat vrnila še Hrvatica Andrea Penezić, domači trener pa je še dodal, da je bila zanj uvodna tekma proti Romunkam zaradi težkega položaja s poškodbami najtežja v življenju, zmaga pa najslajša. Pravi, da rokometašice še niso dobro uigrane in da tudi pravega sistema še ni. »Če poslušate vse trenerje, potrebujejo leto dni, da uigrajo ekipo, mi pa skupaj nismo bili več kot en teden.« Zagrebčanka Jelena Grubišić je v Krimovih vratih ustavila svoje rojakinje iz Koprivnice. »Ta zmaga nam veliko pomeni, ker smo na začetku sezone res imeli velik težav in je vse šlo nekako navzdol. Zdaj vsako tekmo igramo vse bolje in bolje. Pred sezono smo si postavili cilj, polfinale lige prvakinj, zdaj, ko smo šli v drugi krog, imamo dva meseca časa, da se pripravimo, in upamo, da bomo v drugem krogu igrali še bolje in da bomo res prišli do polfinala,« je pojasnila.
 

Velenjčani do prve zmage v gosteh

Rokometašem Gorenja je v Franciji uspela lepa zmaga. V tekmi 5. kroga lige prvakov (skupina C) so premagali Chambéry z 31 : 20 (16 : 9). Velenjčani so v prvem polčasu pokazali pravo učno uro rokometa, v skupini pa zdaj zasedajo tretje mesto s 6 točkami.

Deli s prijatelji