PORAZ

Krimovke klonile v Larviku

Objavljeno 08. marec 2014 22.14 | Posodobljeno 08. marec 2014 22.14 | Piše: STA, P. J.

Ljubljančanke v uvodu drugega dela kar šest minut niso dosegle gola.

LARVIK – Dvoboj, ki ni odločal praktično o ničemer, so dobile Norvežanke in se tako Krimu, ki so ga prehitele na na tretjem mestu na lestvici skupine 2, oddolžile za poraz v Stožicah.

Napake na obeh straneh

Larvik je že v prvem polčasu prišel do prednosti, ki jo je v druge pol ure zgolj oplemenitil. Uvod tekme je postregel z obilo napakami na obeh straneh, posledica tega so bili zgolj trije doseženi zadetki v prvih 10 minutah. Krimovke, ki so začele v postavi: vratarka Sergeja Stefanišin, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Daniela Piedade ter zunanje igralke Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, so povedle z 2 : 1.

Domače igralke so se po vodstvu Krima s 3 : 1 odločile za minuto odmora, dobile prednost igralke več, a tudi po vsem tem zaostajale za dva zadetka. Lazovićeva je v 14. minuti še oplemenitila prednost (6 : 3), Piedadejeva pa je v 19. minuti zadela za 9 : 5.

Šest minut brez gola

Krimovke so v teh trenutkih igrale raznovrstno v napadu, zadevale z različnih položajev, Norvežanke pa so bile v napadalnih akcijah nezbrane in delale napako za napako. A vse to se je spremenilo v končnici prvega dela. Ob vse bolj utrujenih gostjah je do izraza prišel širši izbor kakovostnih igralk pri Larviku, ki je v 26. minuti prek Tine Kristiansen izenačil izid, na glavni odmor pa celo odšel s prednostjo dveh golov.

Ljubljančanke v uvodu drugega dela kar šest minut niso dosegle gola, delale so začetniške napake pri podajah, domačinke pa so ušle na 16 : 12 in prednost brez posebnih težav obdržale. Ko je Nora Mörk v 51. minuti zadela za 27 : 24 s sedmih metrov, je bil zmagovalec odločen.

Deli s prijatelji