ŽREB

Krim: z Rusinjami in Dankami za polfinale

Objavljeno 20. november 2012 18.37 | Posodobljeno 20. november 2012 18.37 | Piše: S. U., STA

Rokometašice iz Zagorja se bodo v osmini finala pomerila z danskim Midtjyllandom.

DUNAJ – Rokometašice Krima so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju (EHF) dobile tekmice v drugem delu lige prvakinj. Slovenska ekipa bo nastopila v skupina 2, skupaj z rusko Zvezdo iz Zvenigoroda, romunskim Oltchimom iz Valcee in madžarskim Ferencvarosem iz Budimpešte. Drugi del se bo začel 2. februarja prihodnje leto. V skupini 1 bodo igrali madžarski Györ, norveški Larvik, črnogorska Budućnost in danski Randers.

Zadeva je zelo odprta

Drugi del lige prvakinj:

– skupina 1:
Györ
Larvik
Budućnost
Randers

– skupina 2:
Zvezda Zvenigorod
Oltchim Valcea
Krim Mercator
Ferencvaros Budimpešta

»Naša skupina je zelo izenačena. Menim, da se do zadnje tekme ne bo vedelo, kdo bo napredoval v polfinale. V naši skupini so tri ekipe, ki so praktično postavljene na novo, ob tem pa imajo prav vse visoko zastavljene kratkoročne in dolgoročne cilje. Krim je v tej sezoni izoblikoval novo ekipo, ki je po vseh zdravstvenih težavah 'preživela' prvi del lige prvakinj. V vsakem primeru je zadeva zelo odprta, saj gre za izenačeno skupino. Velika favoritinja je romunska zasedba, preostale ekipe pa se bodo enakovredno potegovale za drugo mesto v skupini,« je dejal trener ljubljanske ekipe Tone Tiselj, ki si je neposredno – skupaj z direktorjem Goranom Dujićem – ogledal dunajski ples kroglic.

Pričakujejo polno dvorano

Na Dunaju so danes opravili tudi žreb pokala EHF, ekipa iz Zagorja pa se bo v osmini finala pomerila z danskim Midtjyllandom. Prva tekma bo 2. ali 3. februarja prihodnje leto na Danskem, povratna pa teden dni kasneje v Sloveniji.

»V osmini finala se bomo pomerili z izjemno kakovostno ekipo, ki je tudi papirnata favoritinja za skupno zmago v pokalu EHF. Pred žrebom smo si želeli ekipo iz zahodnega dela Evrope, to smo tudi dobili. Mi si ne delamo utvar, upam pa, da bo ob gostovanju tako atraktivne in kakovostne ekipe naša dvorana napolnjena do zadnjega kotička,« je po današnjem žrebu na Dunaju dejal trener Zagorja Bojan Voglar.

Pari osmine finala:

– pokal EHF:
Midtjylland Zagorje GEN-I
Astrahanočka
Radnički Kragujevac
Ankara
Itxako Navarra
Tertnes Bergen
Le Havre
Zalau
Juve Lis
Vardar
Kuban Krasnodar
Holstebro
Lada Toljati
Metz
Lubin

– pokal pokalnih zmagovalk:
Podravka Vegeta Vaci
Byasen Trondheim
Leipzig
Metalurg Skopje
Thüringer
Hypo NÖ
Bayer 04 Leverkusen
Stabaek
Issy Pariz
Gdynia
Bera Bera
Rostov
Esbjerg
Dinamo Volgograd
Zaječar


 

Deli s prijatelji