RAZKOL

Krim porabil svoj rokometni Bon

Objavljeno 04. februar 2016 11.22 | Posodobljeno 04. februar 2016 11.24 | Piše: Marko Uršič

Pri Krimu so različni filozofski pogledi na ženski rokomet povzročili razkol. Marta Bon ni več trenerka, kot pri reprezentanci jo je zamenjal Uroš Bregar.

Rokometne Stožice bodo odslej živele brez Marte Bon. Foto: Marko Feist

Ni zadosti, da se v Sloveniji trese pri moškem reprezentančnem rokometu, potresni sunek je prizadel tudi Stožice. A naj je ljubljanski župan Zoran Janković brez skrbi, športna dvorana še stoji. Ne stoji pa več strokovna hierarhija pri ženskem rokometnem klubu Krim. Marta Bon ni več glavna trenerka dvakratnih evropskih klubskih prvakinj in 21-kratnih zaporednih državnih. V ligi prvakinj se z igralskim kadrom na razpolago ni moglo delati čudežev, v kakovostno nižjem pokalu pokalnih zmagovalk gre bolje, v domači ligi pa stvari ne gredo po pričakovanjih. Krimovke so v zadnjem krogu doma le remizirale z Zagorjem, na razpredelnici pa imajo Ljubljančanke in Zasavke enako število točk, 22. Rokometne kraljice z Galjevice lahko po dolgem času izgubijo krono, Bonova je po neuspešni soboti morala oditi, novi glavni trener Krimovih deklet pa je Uroš Bregar, ki je zamenjal doktorico na fakulteti za šport. Bregar je Marto Bon sicer septembra nadomestil že na čelu reprezentančne vrste. Pri Bonovi je seveda treba omeniti to, da je v času pred poldrugim letom, ko je bil Krim pred kolapsom, sklenila pomagati klubu, in z omejenimi denarnimi in kadrovskimi resursi načeto Krimovo barko krmarila skozi čeri izzivov tekmic.

Odgovornost drugih

Različni pogledi na usmeritve kluba so bili eden od vzrokov, da je Krim porabil svoj rokometni Bon in z novo trenersko močjo krenil naprej. Članica klubskega izvršilnega odbora Deja Ivanović pa je bila včeraj skopa pri pojasnilih za omenjeni korak galjeviškega kluba. »Kaj več, kot je bilo zapisano v izjavi za javnost..., skratka, definitivno ne bi šla v podrobnosti. Pogledi na določene klubske stvari so pač drugačni in skupno smo ugotovili, da je morda bolje, da se naše poti razidejo,« je začela Ivanovićeva. Pa neodločen izid z Zagorjem, v kakšni meri je vplival na odločitev? »Drugačni pogledi na usmeritev kluba so zelo širok pojem, ali so to rezultati celotne sezone ali je to zamajanje v boju za naslov državnega prvaka. V osnovi različno gledamo na klubsko usmeritev, izvršilni odbor in doktorica Bon, in zaradi tega smo prišli do točke, da je morda bolje, da se razidemo,« je nadaljevala nekdanja Krimova igralka. Gre pri tem tudi za domačo igralsko usmeritev ali več tujk v ekipi, smo spraševali. »Ne, nič ni vezano na to,« je sklenila Deja Ivanović, članica izvršilnega odbora kluba v sanaciji.

»Zelo sem ponosna na opravljeno delo, vesela sem, da je klubska sanacija uspela, pri tem je bilo res ogromno dela. Temelji so po mojem zelo dobro postavljeni, uspelo nam je vključiti in uveljaviti ogromno mladih, to, kar bodo počeli naprej, pa je odgovornost drugih. Moji pogledi so strokovni, njihovi pa morda drugačni,« je bila pri razlagi kratka tudi Marta Bon. Omenjala je tudi norme, očitno v Stožicah ženski rokomet želijo spet priklopiti na večjo napetost oziroma sto žic. Če bo morebiti znova nastal kratki stik, bo razjasnil čas. Takrat pa bodo spet potrebovali dežurnega rokometnega električarja, kot je bila Bonova.

Deli s prijatelji