V KRIZI

Krim nič več tujska legija

Objavljeno 09. april 2014 18.24 | Posodobljeno 09. april 2014 18.24 | Piše: Marko Uršič

Nekdanji evropski rokometni prvak Krim je pred propadom, zato je treba prevetriti vodstvo.

Večina krimovk se bo po sezoni z grenkobo poslovila od Ljubljane. Foto: Jure Eržen

Plačilna zamuda pri ženskem rokometnem klubu Krim se je nagnila že proti polletju, legija (enajstih) tujk pri krimovkah pa počasi ostaja brez pridevnika tujska. Pol ducata jih ima še papirno obveznost s klubom z Galjevice, ker ni pritoka v žepe, pa rokometašice (pa še to ne vse) poljubno vadijo z drugo ekipo pod imenom Ljubljana, ki nastopa v 1. B ligi. Klubski direktor Goran Dujić poskuša rešiti, kar se še rešiti da, med poskusom reševanja brodolomca iz razburkanega morja na palubo pa smo ga včeraj zmotili med številnimi sestanki članov vodstva kluba in pokroviteljev. In kaj kani v prihodnjih dneh postoriti kot prvi klubski operativec? »Prva in osnovna stvar, ki se bo zgodila, je reorganizacija kluba. Dobili bomo nov izvršni odbor, so ljudje, ki nam hočejo pomagati še naprej, in to se bo uredilo na občnem zboru. Pričakujemo tudi določene denarne prilive, ki jih zaradi različnih gospodarskih in birokratskih težav za zdaj še ni bilo. Stebri, ki so zraven kluba, in tisti, ki bodo prišli, razmišljajo pozitivno, v tem položaju je potreben nov način razmišljanja. Menim, da vsaka sprememba prinese nekaj dobrega, pozitivnega, in menim, da je dobro, da se tako naredi,« je Dujić uvodoma razgrnil misli. »Osnova vsega je, da klub na takšni ravni nadaljuje uspešno športno pot, a za to je potrebno, da je vse urejeno. Treba je razumeti določene pokrovitelje, ki so se glede na položaj umaknili. Tisti, ki hočejo pomagati, so se med seboj pomenili in tudi prosili predsednika kluba Bojana Petana, da se naredijo določeni premiki, in sam to maksimalno podpiram. Zdaj si to prizadevamo narediti čim prej. Zelo sem zadovoljen, da ljudje razmišljajo pozitivno, da so poslušali tudi moj nasvet, da moramo čim prej narediti korak naprej, da bi omogočili normalno prihodnost delovanja kluba,« je sklenil kapetan Krimove reševalne ladje.

Tislju bo potekla pogodba

V reorganizacijo kluba je vključen tudi trenerski položaj. Tone Tiselj se menda mora po željah bodočega vodstva posloviti, na njegovo mesto pa naj bi prišla Marta Bon, selektorka ženske reprezentance, ki je Krimovo barko spravila pokonci že leta 2008. Bo znova vstopila v projekt obnovljenega Krima? »Vprašanje bo zelo smiselno takrat, ko se bo, če se bo, po skupščini kluba, ko se morajo izmeriti stvari, ki so bile narejene do zdaj, krenilo k ureditvi finančnega in organizacijskega položaja. Za zdaj je vse še prezgodaj. V tem položaju sem namreč že dlje – da sem osebno vezana na to, kar se dogaja v slovenskem rokometu, da je Krim urejen klub, ki drži stik s svetovnim vrhom. Kot selektorka sem vsekakor zelo zainteresirana, da se tam dobro dela. Sicer že od nekdaj zagovarjam drugačno strategijo, kjer imajo Slovenke vidnejšo vlogo. Nisem kritična, oni so si izbrali takšno pot, ne trdim, da je moja edina zveličavna. Kot sem že velikokrat povedala, tudi dokazala s svojim delom, zagovarjam klub, ki deluje v skladu s svojimi zmožnostmi, ima čiste odnose, dobro organizacijsko strukturo in predvsem vidik, da so Slovenke v pomembnejših vlogah,« meni Bonova.

Tone Tiselj je bil v izjavi kratek in je navrgel le naslednje: »Lahko le povem, da smo trije trenerji Gregor Karpan, Branka Mijatović in jaz napisali izjavo, da smo glede na nastali položaj, ko nam klub dolguje že šest plač, pripravljeni svoje obveznosti maksimalno, korektno in profesionalno oddelati do konca.« Glede tega, da bo Marta Bon prevzela trenerski položaj, pa, denimo, veliko pove že podatek, da bo Tislju pogodba s Krimom potekla konec letošnje sezone.

Deli s prijatelji