ROKOMET

Krim brez rdeče luči, Lada odbrzela v finale

Objavljeno 11. april 2016 13.44 | Posodobljeno 11. april 2016 13.45 | Piše: Marko Uršič

Rokometašice Krima so na Kodeljevem proti Ladi izgubile tudi povratno polfinalno tekmo pokala pokalnih zmagovalk.

Igralke Lade so odlično ustavile Mirjeto Bajramosko, saj je dosegla le en zadetek. Foto: Igor Zaplatil

Lada se v Ljubljani ni ustavila, rokometašice Krima v povratni polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk Rusinjam niso prižgale rdeče luči. Toljatijevke so po uvodni zmagi v Samarski oblasti z 28:24 na gostovanju na Kodeljevem zlahka slavile s 27:22 (13:9) in se prebile v finale po kakovosti drugega evropskega tekmovanja. Rezultatske negotovosti v dvorani na Kodeljevem ni bilo. Ladovke so povedle s 4:0 in šele na izteku osme minute je Mirjeta Bajramoska zadela za prvi Krimov zadetek na tekmi. Vitke svetlolase ruske rokometašice, bolj manekenke kot močna dekleta, so še naprej višale prednost, v 12. minuti se je na Kodeljevem pokvaril semafor, ni se pa pokvaril, ko je v 20. minuti kazal izid 4:12. V prvem polčasu je namesto Sergeje Stefanišin v vrata stopila Miša Marinček in do konca zbrala dvajset obramb, a Lada se je zanesljivo odpeljala v finale PPZ. Najboljša strelka pri Krimu je bila kapetanka Tamara Mavsar s sedmimi zadetki, pri Rusinjah jih je osem dosegla Darja Samohina.

V Krimovih vrstah je bilo po tekmi čutiti razočaranje, a tudi zavedanje, da je Lada pač močnejša ekipa. Po takojšnjem zaostanku v uvodu se je bilo zelo težko rezultatsko vrniti v tekmo, smo ugotavljali s Krimovim trenerjem Urošem Bregarjem. »Lada je bila tokrat močnejša še za Olgo Akopjan, pokazala je, zakaj je ruska reprezentanca tako dobra. Z njihovimi zunanjimi igralkami smo imeli težave v obrambi, težko smo jih ustavljali. Naredili smo tudi veliko neizsiljenih napak, a so nas tudi tekmice silile v napake. Imeli smo težave s streli od daleč, ni jih bilo, našo prvo strelko Mirjeto Bajramosko so dobro ustavili, nato smo iskali rešitve, tudi z Mavsarjevo na srednji zunanji igralki. Tamara s svojo kakovostjo, tako ali tako odhaja v boljši klub, je bila najboljša rešitev. A kljub temu smo denimo z desnega krila imeli slab izkoristek napadov. Če hočeš s štirimi zadetki razlike premagati Lado, moraš biti malce kakovostnejši, kot smo bili tokrat,« je navrgel strateg Krima. Lada se je za povratno tekmo zelo dobro pripravila na Krim, je bilo torej na prvi tekmi z njene strani celo malce podcenjevanja? »Morda je bila takrat malce manj pripravljena, ni imela toliko podatkov o naši igri kot mi o njihovi. A glejte, tokrat je zmagala kakovost, hudo mi je, da smo se od naše publike in navijačev poslovili s takšnim neugodnim izidom, a realnost je pač takšna,« je dejal Bregar.

Mini liga prvakinj

»Zdaj je dilema, kako nadaljevati, ne le pri meni, ampak v glavah večine punc. Bomo videli, kako se bo odločilo klubsko vodstvo, meni se pogodba izteka, vsa vrata še puščam odprta,« je pripomnila Miša Marinček. Članica izvršilnega odbora Deja Ivanović pa je navrgla nekaj misli o prihodnost Krima, ki letos ne bo državni prvak in torej, za zdaj, v prihodnji sezoni ne bo igral v ligi prvakinj. »Vodstvo kluba se bo sestalo v dneh po koncu evropskega dela sezone. Videli bomo, kako naprej. Odprto je več možnosti, dejstvo je, da je izguba državnega naslova velik neuspeh za klub, ker pa smo pokalne prvakinje Slovenije, imamo možnosti v prihodnji sezoni igrati v enakem pokalu, ki pa bo postal kar mini liga prvakinj, združila se bosta pokal pokalnih zmagovalk in pokal EHF. Veliko je odvisno od tega, kako bomo sestavili ekipo, in potem se bomo tudi odločali, ali zaprositi za posebno povabilo za nastop v ligi prvakinj ali se eno leto kaliti v drugem pokalu in potem morda spet dozoreti za elitno tekmovanje,« je povedala Ivanovićeva. »Finančno stanje je primerno klubu v sanaciji, borimo se, verjamem pa, da obstajajo tudi boljši časi za Krim,« je sklenila Deja Ivanović. Iz Krima zagotovo odhaja Marija Obradović, za Tamaro Mavsar pa je tako ali tako znano, da se seli v skopski Vardar.

 

Deli s prijatelji