MOSKVA

Kozmus v soboto v drugi kvalifikacijski skupni na SP

Objavljeno 09. avgust 2013 14.04 | Posodobljeno 09. avgust 2013 14.04 | Piše: STA, Mo. S.

Kozmus s slovensko reprezentanco biva v hotelu Kozmos, ki je od stadiona Lužniki oddaljen kakšnih 20 kilometrov.

Primož Kozmus

MOSKVA – Primož Kozmus, nekdanji olimpijski in svetovni prvak, bo na 14. svetovnem prvenstvu v atletiki, ki se bo začelo v soboto v Moskvi, nastopil prvi dan tekmovanja v kvalifikacijski skupini B meta kladiva ob 16.35 po slovenskem času. Pred tem bo Daneja Grandovec, prva slovenska predstavnica prvega dne SP, že ob 12. uri začela nastop v maratonu.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale meta kladiva bo 77 metrov, ki jo je Kozmus v tej sezoni že krepko presegal. Nastopil bo drugi po vrsti takoj za Rusom Sergejem Litvinovom, čigar oče, ki ima isto ime in priimek kot sin, je bil prvi svetovni prvak v metu kladiva v zgodovini. Litvinov je zmagal na prvem SP leta 1983 v Helsinkih in je naslov ubranil štiri leta pozneje v Rimu.

Kozmus v hotelu Kozmos

Kozmus s slovensko reprezentanco biva v hotelu, ki je od stadiona Lužniki oddaljen kakšnih 20 kilometrov. Hotel ima zanimivo in Primožu domače ime – Kozmos. Od tam bo Kozmus odšel v boj za svojo šesto zaporedno medaljo na velikih tekmovanjih. Njegova največja tekmeca za najvišje uvrstitve Madžar Krisztian Pars in Japonec Kodži Murofuši bosta v kvalifikacijah tekmovala v prvi skupini, ki je nekoliko močnejša od druge, Kozmusove, in bo kvalifikacije začela uro in pol prej (15.05).

Slovenski atleti že preizkušajo teren

Večina slovenskih reprezentantov, ki je že prizorišču v ruski prestolnici, je na Lužnikih vadila danes dopoldne, Kozmus pa bo na pomožnem stadionu na treningu metal popoldne. Snežana Rodič, ki je četrta po izidih sezone na svetu v troskoku, je dejala, da je tekmovališče nekoliko trdo. Tekaško stezo so med dopoldansko vadbo preizkusili tudi Marina Tomič (100 m ovire), Jan Žumer (200 m), Sonja Roman (1550 m) in Grandovčeva. Martin Steiner, vodja reprezentance, je dejal, da je ekipa zdrava in da željno pričakuje nastope na največji atletski preizkušnji leta.

Deli s prijatelji