PRVENSTVO

Kozmus napovedal medaljo

Objavljeno 07. avgust 2013 17.46 | Posodobljeno 07. avgust 2013 17.46 | Piše: D. P., STA

»Moja cilja sta 80 metrov in medalja. V tej sezoni izstopa le Madžar Krisztian Pars, kar nekaj tekmovalcev pa je še, ki lahko posežejo v boj za medalje.«

Primož Kozmus na DP potrdil boj za odličja na SP.

LJUBLJANA – Na 14. svetovnem prvenstvu v atletiki, ki bo med 10. in 18. avgustom v Moskvi, bo nastopilo devet slovenskih predstavnikov, šest atletinj in trije atleti na čelu s Primožem Kozmusom, slovenskim favoritom za odličje v ruski prestolnici.

Po medaljo

V Moskvi bodo nastopili Kozmus (Brežice, kladivo), Jan Žumer (Mass, 200 m), Rožle Prezelj (Kranj, višina), Sonja Roman (Štajerska, 1500 m), Daneja Grandovec (Štajerska, maraton), Marina Tomič (Kladivar, 100 m ovire), Snežana Rodič (Mass, troskok), Barbara Špiler (Brežice, kladivo) in Martina Ratej (Kladivar, kopje). Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije (AZS), je kot osnovni cilj 17-članske slovenske ekipe navedel eno kolajno ter še eno do dve finalni uvrstitvi.

Napovedal jo je

»Moja cilja sta 80 metrov in medalja. V tej sezoni izstopa le Madžar Krisztian Pars, kar nekaj tekmovalcev pa je še, ki lahko posežejo v boj za medalje,« je dejal Kozmus, ki bo poskušal še na tretjem zaporednem SP osvojiti odličje. Tudi zadnji olimpijski preizkušnji je končal na zmagovalnih stopničkah in dokazal, da je tekmovalec za velike tekme.

Deli s prijatelji