PREIZKUS

Kozmus na mitingu v Zagrebu

Objavljeno 23. avgust 2012 17.49 | Posodobljeno 23. avgust 2012 17.49 | Piše: P. J., STA

V začetku septembra bo pokazal svojo poolimpijsko formo.

Primož Kozmus.

ZAGREB – Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus, ki je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v metu kladiva osvojil srebrno kolajno, bo imel priložnost za prvi pravi preizkus poolimpijske forme 4. septembra na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu, 62. memorialu Borisa Hanžekovića.

Vlašićeva odpovedala

Miting za svetovni izziv v Zagrebu sodi pod okrilje krovne Mednarodne atletske zveze (IAAF). Kozmus je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil zlato kolajno. Uspeh kariere iz Pekinga je potrdil natanko eno leto pozneje v Berlinu, ko je postal svetovni prvak v metu kladiva, kar je prva slovenska atletska zlata medalja v zgodovini. Sezono je nato okronal z novim državnim rekordom, ki zdaj meri 82,58 metra. Oktobra 2009 je prekinil športno pot, ki jo je nadaljeval v sezoni 2011. Ta se je razpletla nad pričakovanji, saj se je s svetovnega prvenstva v Južni Koreji vrnil z bronastim odličjem. Nov uspeh je prineslo olimpijsko leto 2012. Olimpijskega naslova Brežičan sicer ni ubranil, zato pa je ljubitelje športa v Sloveniji navdušil s srebrno olimpijsko kolajno. Zlato odličje je v Londonu osvojil Madžar Krisztian Pars.

Največja zvezdnica na mitingu, s katerim bo Hrvaška atletska zveza obeležila stoletnico obstoja, na stadionu Športnega parka Mladost bo domača zlata olimpijka v metanju diska Sandra Perković. Zaradi poškodbe bo miting izpustila hrvaška šampionska skakalka v višino Blanka Vlašić, ki je odpovedala tudi nastop v Londonu. Zaradi njene odsotnosti na mitingu v Zagrebu prvič v zadnjih 15 letih ne bodo pripravili tekmovanja v skoku v višino v ženski konkurenci.

Deli s prijatelji