LIGA PRVAKOV

Kozli želijo med elitnih 16

Objavljeno 30. september 2015 09.30 | Posodobljeno 30. september 2015 09.31 | Piše: Drago Perko

Slovenski prvak v futsalu Dobovec Pivovarna Kozel starta v ligi prvakov.

Državni prvaki v futsalu bi v ligi prvakov radi premagali Varno in Sarajevo. Foto: Drago Perko

Liga prvakov je spet na Štajerskem. Zasluge za to pa tokrat ne gredo vijoličnim z nogometne zelenice, ampak kozlom iz dvoranskega nogometa. Moštvo Dobovec Pivovarna Kozel od danes do sobote v Podčetrtku gosti eno od skupin (B) glavnega dela lige prvakov. Kar 24 ekip se meri na šestih turnirjih za preboj v elitni del tekmovanja. Napredujeta po dve najboljši iz vsake skupine, 16 pa se jih bo prihodnji mesec udarilo za mesto na finalnem turnirju četverice, ki bo aprila prihodnje leto odločala o naslovu evropskega prvaka. Tega brani letošnji šampion, kazahstanski Kairat iz Almatyja.

Že drevi se bodo kozli ob 20. uri (vse tekme bodo igrali v tem terminu) pomerili z bolgarskim državnim prvakom Varno. Jutri bo verjetno kar ključna tekma za slovenskega prvaka, ko se bo meril s Sarajevom, ki si je nadaljnjo pot v ligi prvakov zagotovil v dodatnih kvalifikacijah. Za konec se bo Dobovec v soboto udaril še z Benfico, sedemkratnim portugalskim prvakom, leta 2010 pa so bili najboljši tudi v ligi prvakov.

»Dobro smo vadili, pripravljeni smo. Ne smemo pa dovoliti, da odloča sobotna tekma proti Benfici. Fantom povsem zaupam,« pravi trener Zoran Tesko. »Ta turnir je nagrada za vsa leta garanja in odrekanja. Zavedamo se svoje kakovosti, prav tako pomanjkljivosti. A če bo priložnost, jo bomo zagrabili in poskušali priti v elitni del,« obljublja Rok Mordej, domačin, ki upa, da bo dvorana v Podčetrtku polna vse tri dni.

Deli s prijatelji