DRŽAVNO PRVENSTVO

Košarkarji Olimpije premagali Zlatorog

Objavljeno 23. maj 2016 22.57 | Posodobljeno 23. maj 2016 22.57 | Piše: STA, T. Pa.

Polfinalni niz z Zlatorogom so izenačili na 1 : 1 in tako odločitev o finalistu 25. sezone državnega prvenstva prestavili na četrtek.

Zack Wright v akciji.

LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije so v drugi tekmi polfinala lige Nova KBM premagali Zlatorog z 90 : 88 (24 : , 42 : 35, 64 : 57). Košarkarji Uniona Olimpije so polfinalni niz z Zlatorogom izenačili na 1 : 1 in tako odločitev o finalistu 25. sezone državnega prvenstva prestavili na četrtek, ko bo v Treh lilijah na sporedu odločilna tretja tekma.

Ljubljančani so po sobotnem porazu s trinajstimi točkami razlike v manj kot 48 urah uredili svoje vrste in pred domačimi gledalci v Stožicah prikazali veliko bolj organizirano in natančno predstavo. Omejili so učinek MVP prve tekme Chrisa Bookerja, predvsem pa zaustavili centrsko navezo Zlatoroga in zasluženo prišli do tesne zmage z 90 : 88.

Laščani so na prvi tekmi dominirali pod obročema. Neustavljiva sta bila Chris Booker, ki je dosegel 29 točk in 17 skokov, ter Goran Jurak, ki je bil prav tako blizu dvojnemu dvojčku. Tokrat sta ta dva igralca skupaj dosegla vsega točk 12 točk in ujela tri žoge.

Ob dobri obrambi nad visokimi igralci so Ljubljančani opravili pol naloge. Nekaj težav jim je v prvem polčasu povzročal krilni košarkar Jamar Abrams, ko pa so v nadaljevanju omejili tudi njegov učinek v napadu, so imeli odprto pot do zmage. Dokončno so jo dosegli šele v zadnjih petih minutah z delnim izidom 9 : 0. Z njim so prišli do prednosti 79 : 69, ki jim je na koncu, čeprav je imel Daniel Vujasinović sekundo pred koncem dva prosta meta za podaljšek, prinesla odločilno tretjo tekmo.

Pri gostih, ki so zadeli 13 trojk in izgubili skok 32 : 38, sta po 18 točk dosegla Miha Vašl in Jamar Abrams, za zmagovalce pa je Sava Lešić zbral 23 točk, 16 jih je dosegel Dawan Robinson in 15 Sašo Zagorac.

Deli s prijatelji