IZENAČENO

Košarkarji Helios Suns slavili

Objavljeno 24. maj 2016 00.15 | Posodobljeno 24. maj 2016 00.15 | Piše: STA, T. Pa.

Tako kot v seriji med Zlatorogom in Unionom Olimpijo je tudi dvoboj med Krko in ekipo Helios Suns izenačen na 1 : 1.

Helios v akciji

DOMŽALE – Košarkarji ekipe Helios Suns so v drugi tekmi polfinala lige Nova KBM premagali Krko s 73 : 68 (16 : 18, 34 : 30, 49 : 54). Tako kot v seriji med Zlatorogom in Unionom Olimpijo je tudi dvoboj med Krko in moštvom Helios Suns izenačen na 1 : 1. Doslej so vse ekipe izkoristile prednost domače dvorane: Ljubljančani so nocoj slavili v Stožicah, Domžalčani pa so Novomeščane premagali v dvorani Komunalnega centra.

Odločitev o finalistih lige Nova KBM bo padla v četrtek, ko bosta v Laškem in Novem mestu odločilni tretji tekmi. Prva tekma finala bo 29. maja.

Novomeščani so v Domžale prišli po finale, njihov deseti v zgodovini državnih prvenstev Slovenije, zavoljo odlične igre ekipe Helios Suns pa so domov odpotovali z mislijo, da se v četrtek obeta še ena izenačena tekma, kot sta bili prvi dve.

Gostitelji so naredili dva delna izida 15 : 2. Prvega v prvem polčasu, ki jim je po zaostanku 13 : 18 prinesel vodstvo 28 : 20, drugega pa v zadnji četrtini, ki je pomenil popoln preobrat in zmago.

Ko je Mirko Mulalić slabih pet minut pred koncem zadel pet točk v nizu in po minutah izenačenja na semaforju Krko povedel v vodstvo za pet točk (59 : 54), je bilo videti, da so gostje strli odpor oslabljenih domačinov. A ti so odgovorili s petimi točkami v dveh napadih, val navdušenja v skoraj polni dvorani pa je sprožil Jan Močnik z dvema zaporednima trojkama (65 : 61). Ko sta po dva prosta meta zadela še Marjan Čakarun in Luka Vončina, je bil izid 69 : 61, na semaforju pa je ostalo le še 45 sekund.

Moštvo Helios Suns tokrat ni imelo izstopajočega posameznika, so se pa med strelce vpisali vsi igralci, ki so dobili priložnost za met na koš. Na drugi strani je imela Krka dva igralca s po 17 točkami in osmimi skoki – Jureta Lelića in Iva Ivanova.

Deli s prijatelji