PREVENTIVA

Košarkarjem prepovedano staviti

Objavljeno 27. marec 2013 17.33 | Posodobljeno 27. marec 2013 17.33 | Piše: STA, R. T.

Novi pravilnik KZS igralkam, igralcem, košarkarskim funkcionarjem in vsem drugim košarkarskim delavcem prepoveduje sodelovanje v športnih stavah.

Predsednik KZS Roman Volčič

LJUBLJANA – Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je na zadnji seji sprejel dopolnitve disciplinskega pravilnika. Za izognitev stavniškim aferam, ki pretresajo različne športe, je vanj dodal člen, ki igralkam, igralcem, košarkarskim funkcionarjem in vsem drugim košarkarskim delavcem prepoveduje sodelovanje v športnih stavah.

Jasno sporočilo proti nečednostim

»Mnoge stavniške afere so nakazale razsežnost, težavnost in nedorečenost omenjenega področja. Tega se moramo vsi, ki delamo v športu, resno zavedati. Tako smo na Košarkarski zvezi Slovenije soglasno sprejeli dopolnitev disciplinskega pravilnika in s tem vsem igralcem in igralkam ter preostalim košarkarskim delavcem poslali jasno sporočilo, naj se teh nečednosti izogibajo,« je povedal predsednik KZS Roman Volčič.

Najmanj šest mesecev prepovedi igranja

KZS bo v primeru, da igralec, igralka, trener, odgovorna oseba ali funkcionar, ki bo na kateri koli način vplival ali sodeloval pri vnaprej dogovorjenem rezultatu na košarkarski tekmi pod okriljem KZS, FIBA in FIBA Europe, v kateri doseženi rezultat ni posledica športnega tekmovanja (ravnanje, povezano z nameščanjem rezultatov tekem, podkupovanje ali sodelovanje pri podkupovanju, sodelovanje pri športnih stavah ipd.), posameznika kaznoval s časovno prepovedjo igranja ali opravljanja dolžnosti v trajanju najmanj šestih mesecev ali z dosmrtno diskvalifikacijo in denarno kaznijo. Klub, ki sodeluje pri vnaprej dogovorjenem rezultatu, pa bodo kaznovali z denarno kaznijo in prehodom v najnižji rang tekmovanja.

Deli s prijatelji