NHL

Kopitarjevi Kralji s tremi zmagami v končnici povedli

Objavljeno 09. maj 2013 12.00 | Posodobljeno 09. maj 2013 12.00 | Piše: STA, P. J.

Anže Kopitar je bil podajalec pri dveh zadetkih od treh.

Bo Kraljem uspelo?

ST. LOUIS – Anže Kopitar je z ekipo Los Angeles Kings na peti tekmi četrtfinala končnice severnoameriške hokejske lige NHL gostoval pri moštvu St. Louis Blues in po podaljšku slavil zmago s 3 : 2. S tretjo zaporedno zmago so Kralji tudi v boju na štiri zmage povedli s 3 : 2. Junak večera je bil Slava Vojnov, ki je po podaji Kopitarja in Justina Williamsa odločil tekmo.

Kralji so sicer vodili z 2 : 1, a je v zadnji minuti tekme, le 44 sekund pred koncem, za izenačenje na 2 : 2 zadel Alex Pietrangelo, ko so St. Louis Blues iz igre potegnili tudi vratarja Briana Elliotta za dodatnega napadalca, kar se jim je obrestovalo. S tem so še drugič v seriji izsilili podaljšek, ki pa je pripadel Kraljem. Za gostitelje je v drugi tretjini po podaji Barreta Jackmana zadel Alexander Steen.

Za moštvo Los Angelesa je obakrat v rednem delu zadel Jeff Carter na uvodu v drugo in tretjo tretjino, pri prvem zadetku sta bila podajalca Kopitar in Mike Richards, Kopitar je podal tudi v podaljšku. Skupaj je Hrušičan v 24 minutah na ledu zbral dve podaji in en strel proti vratom tekmeca.

Branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal so tako le še zmago oddaljeni od uvrstitve v drugi krog končnice, prvo priložnost pa bodo imeli že v noči na soboto (po našem času) na šesti tekmi v domači dvorani Staples Center v Los Angelesu.

Deli s prijatelji