HOKEJ

Kopitar ne potrebuje povišanih tonov z risi

Objavljeno 06. februar 2015 19.46 | Posodobljeno 06. februar 2015 19.54 | Piše: Rok Tamše

Dobro ozračje po zmagi hokejskih risov proti Slovaški na pripravljalnem turnirju na Dunaju.

DUNAJ – Po drugi tekmi na turnirju evropskega izziva je slačilnici slovenskih hokejistov v dvorani Albert Schulz in pred njo vladala dobra volja, izbranci selektorja Matjaža Kopitarja so po zmagi nad Slovaško s 3 : 2 ( 0 : 2, 1 : 0, 2 : 0) zlahka naklonili nasmehe predstavnikom sedme sile in predstavnikom drugih reprezentanc, ki sodelujejo na turnirju.

Kopitar je zadovoljen, da so se njegovi izbranci predstavili v boljši luči kot dan prej ob porazu z Avstrijo (2 : 4). »Začetek je bil pod vtisom prejšnje tekme. Nihče si ni prav zaupal. Imeli smo nekajkrat igralca več na ledu in tudi priložnosti. Tokrat sem moral malce skrajšati klop, tako da so nekateri več igrali od drugih. Ponosen sem na to, da so fantje naredili zasuk po zaostanku 0 : 2. To veliko pove o ekipi. Seveda ni nobene evforije, ampak smo veseli,« je dejal selektor Kopitar.

Če je zanič, je zanič

Je mar moral povišati ton v slačilnici, ker se je ponovila slaba prva tretjina? »Ne, ne. Včeraj po tekmi in na sestanku pred drugo tekmo sem jim vse jasno povedal. Če je zanič, je zanič, jaz jim tega ne morem prikrivati. Ni pa treba povišati tona, saj niso otroci. Igralci vedo, za kaj gre, treba jim je samo lepo razložiti določene zadeve. Danes so lepo obrnili izid v svojo prid, tega pa ne zmore vsak. Verjeli so, da lahko zmagajo, in to jim je uspelo,« je pojasnil Kopitar, ki bo z varovanci poskušal izboljšati tudi igro z igralcem več na ledu.

Tiki številka 1

Rok Tičar je bil najboljši mož v slovenski vrsti, ki je začel serijo zadetkov: »Danes smo igrali precej bolje, sploh pa enostavneje predvsem v obrambi. Še posebno v drugi in tretji tretjini smo igrali dobro, krona vsega pa je, da smo naredili preobrat po zaostanku z dvema zadetkoma. Izboljšati moramo igro v power playu, še večkrat moramo streljati proti vratom. To bomo poskušali proti Italijanom v zadnji tekmi turnirja.«

Gračnar bi branil na vseh tekmah

Slovenska vrata je proti Slovaški branil Luka Gračnar, ki si na klubski sceni želi s Salzburgom osvojiti ligo EBEL. Pri obeh zadetkih je bil nemočen, nato pa zanesljiv, kakršen je vlival dodatno samozavest soigralcem v polju. »Slovaki so v prvi tretjini izkoristili svoji priložnosti, mi pa svojih ne. Slovaki so hitro drsali, močni so v napadu, a nekoliko slabši v obrambi. Toda potem smo vse postavili na svoje mesto in zasluženo zmagali. Držali smo se svojega koncepta igre. Če delaš pravilno, se na koncu vse postavi na pravo mesto,« je prepričan Gračnar, ki je priznal, da bi najraje branil na kar vseh treh tekmah, a se zaveda, da mora vsak od treh vratarjev dobiti svojo priložnost za dokazovanje.

Pravi obraz

Kapetan Slovenije Tomaž Razingar se z igranjem v slovaškem Trenčinu vrača na vrhunsko raven, to se lepo vidi tudi na dunajskem turnirju. »Po slabši prvi tretjini smo potem v nadaljevanju pokazali pravi obraz, napadali smo, lahko bi dosegli še kakšen zadetek več, a se je izkazal mladi vratar Godla. V celoti gledano smo lahko zadovoljni z drugo in s tretjo tretjino. Igramo še proti Italiji, hočemo zmagovati. Potrudili se bomo, da zmagamo. Lahko smo še tudi prvi na turnirju. Storili bomo vse, da igramo dober hokej. Ko je tako, smo nevarni za vsakogar. Če odstopimo od tega, potem to izgleda, kot je bilo včeraj proti Avstriji.«

 

 

 

 

 

Deli s prijatelji