ZMAGA

Kopijev zmagoviti pogled

Objavljeno 28. marec 2015 08.46 | Posodobljeno 29. marec 2015 09.46 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Anže Kopitar

Anže Kopitar je kraljem zagotovil zmago na gostovanju pri islandersih.

Anže Kopitar vodi plošček proti svojemu drugemu naslovu v ligi NHL.

Hokejski boji v ligi NHL so za tiste, ki si še niso zagotovili mesta v končnici, vse bolj srditi in vroči. Med tistimi, ki še lovijo zadnji vlak v izločilni del, so tudi kralji iz Los Angelesa, sicer dvakratni prvaki, nazadnje prav lani. Levji delež za to, da Kalifornijci korakajo po pravi poti, ima tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Kraljem je že tretji zaporedni večer na gostovanjih v New Yorku in okolici s svojim igralskim prispevkom prinesel uspeh; potem ko so padli New Jersey Devils in rendžerji iz New Yorka, so orožje položili še newyorški otočani. Odločilni zadetek za zmago s 3:2 proti islandersom pa je prispeval prav Hrušičan. V 56. minuti je Slovak Andrej Sekera ustrelil z modre črte, Kopitar pa je plošček preusmeril v domača vrata. Nič čudnega, da enega od hribčkov v Hrušici, v naselju tri kilometre od Jesenic, krasi napis Kopiwood!

Kralji so se s tretjo zaporedno zmago na gostovanju na vzhodni ameriški obali znova zavihteli, za Anaheimom in Vancouvrom, a pred Calgaryjem, na tretje mesto v pacifiški skupini. To pa je tisto, ki še vodi v končnico. Kopitar je bil izbran za igralca tekme, v sezoni je zbral že 60 točk za 16 zadetkov in 44 podaj, kar pomeni 28. mesto na statistični lestvici. Da je pravi as, torej da v odločilnem delu sezone iz sebe iztisne najbolje, priča podatek, da je 27-letni slovenski reprezentant v zadnjih petih tekmah zbral dva gola in šest podaj.

»Z Andrejem sva se pred zadetkom spogledala in takoj je razumel, da mora ustreliti v mojo palico. Drži, da v letošnji sezoni v gosteh dolgo nismo igrali najbolje, a zdaj to niti ni pomembno. Pomembne so le naslednje tekme, pred nami jih je še osem. Upam, da si bomo nabrali dovolj zmag za uvrstitev v končnico. Le nadaljevati moramo naš ritem in zmagovati, « je Kopitar v New Yorku imel pravo besedo tudi za ameriške medije. Za hokejske kralje se turneja s petimi zaporednimi gostovanji nadaljuje v osrednjesevernem delu ZDA, v Minneapolisu, kjer se bodo udarili z moštvom Minnesota Wild, nato bodo zavili še v Chicago. Obeti za nadaljnje uspešne igre so dobri, saj so hokejisti Los Angelesa na zadnjih sedmih gostovanjih dobili šest tekem, eno pa odločili po kazenskih strelih. 

Deli s prijatelji