GRAND SLAM

Konec Wimbledona za Kavčiča in Bedeneta

Objavljeno 25. junij 2013 18.57 | Posodobljeno 25. junij 2013 18.59 | Piše: STA, Ma. F.

Kavčič in Bedene sta za nastop v prvem krogu prejela vsak po 27.700 evrov.

Blaž Kavčič.

LONDON – Slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Aljaž Bedene Wimbledon zapuščata po prvem krogu. Na tretjem grand slamu sezone je Kavčiča s 6 : 4, 6 : 1, 6 : 3 odpravil Nemec Jan-Lennard Struff, Bedeneta pa je s 6 : 2, 6 : 3, 6 : 4 premagal Argentinec Leonardo Mayer.

Struff se je v glavni del turnirja uvrstil kot kvalifikant, v Wimbledonu nastopa prvič v karieri, Kavčiča pa je odpravil po uri in 35 minutah igre. Nemec je nanizal kar 20 asov, slovenski igralec na drugi strani le sedem. Še izraziteje je bil Struff boljši po številu 'winnerjev', dosegel jih je 53, Kavčič pa 16.

Tudi Bedene brez prave moči proti Mayerju

»Zanesljivo ni šlo, kot sem si zamislil. Lahko rečem, da sem zadnje tri dni na treningih igral zelo dobro, igral z veliko bolje uvrščenimi igralci, kot je Struff, in bil konkurenčen oziroma še boljši, bolj agresiven. Če dobiš 30 asov in 50 'winnnerjev' iz zadnje črte, je težko delati neke zaključke. Enostavno je bil nasprotnik danes predober. Nekako mislim, da sem letos igral najboljši tenis na travi, tudi dobro sem se počutil. Lahko rečem, da sem res dobro igral. Na žalost je nasprotnik odigral brez napak, ni mi dal nobenih priložnosti. Imel sem nekaj 'break' žog, ki jih na žalost nisem izkoristil,« je po dvoboju dejal Kavčič. Zaključil je: »Če potegnem črto, je bil nasprotnik za razred boljši, to dokazuje tudi izid.«

Tudi Bedene, ki je na wimbledonski travi nastopil prvič v karieri, je bil brez prave moči proti Mayerju. Kavčič in Bedene sta za nastop v prvem krogu prejela vsak po 27.700 evrov.

 

Deli s prijatelji