OP ZDA

Konec tudi za Hercogovo

Objavljeno 27. avgust 2013 10.36 | Posodobljeno 27. avgust 2013 10.36 | Piše: STA, Mo. S.

Teniška igralka Polona Hercog je, tako kot Aljaž Bedene, izpadla že v prvem krogu teniškega prvenstva.

.Polona Hercog.

NEW YORK – V prvem krogu odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku je izpadla tudi Polona Hercog. Najviše uvrščeno slovensko igralko na svetovni jakostni lestvici je ponoči po našem času gladko s 6 : 2 in 6 : 4 premagala 24. nosilka Rusinja Jekaterina Makarova.

Že v ponedeljek popoldan se je poslovil tudi Aljaž Bedene, ki ga je ugnal Rus Dimitrij Tursunov v štirih nizih s 7 : 5, 4 : 6, 6 : 3 in 6 : 0image. Nastopiti bi moral tudi Grega Žemlja, ki mu je žreb namenil Švicarja Rogerja Federerja, a do obračuna s slovitim tekmecem ni prišlo, saj so prireditelji dvoboj zaradi dežja prestavili na torek.

Kdo je še napredoval?

V moški konkurenci so med drugim napredovali drugi in četrti nosilec Španca Rafael Nadal in David Ferrer ter osmopostavljeni Francoz Richard Gasquet. V ženski so bile uspešne tretjepostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska, peta nosilka Kitajka Li Na ter osma nosilka Nemka Angelique Kerber. Domače navijače pa je navdušila Venus Williams, ki je s 6 : 1 in 6 : 2 ugnala dvanajstopostavljeno Belgijko Kirsten Flipkens.

Deli s prijatelji