ROKAVICE OBESIL NA KLIN

Konec je: Kličko se seli med gledalce

Objavljeno 03. avgust 2017 14.24 | Posodobljeno 03. avgust 2017 14.25 | Piše: Miha Šimnovec

Ukrajinski boksarski šampion Vladimir Kličko je sklenil svojo bogato športno pot.

Vladimir Kličko

BERLIN Ukrajinski boksarski as Vladimir Kličko bo po poročanju nemške revije Sport Bild svoje rokavice obesil na klin. To pomeni, da se ne bo več poskušal oddolžiti Britancu Anthonyju Joshui za poraz, ki ga je po vrhunski predstavi 29. aprila letos utrpel v Londonu. Njun povratni obračun je bil sicer predviden 11. novembra v Las Vegasu.

»Po dvoboju z Joshuo sem si vzel dovolj časa za razmislek. Moja športna pot se je začela pred 27 leti. Boljšega poklica si ne bi mogel izbrati. Kot amater in profesionalec sem osvojil vse, tako da se lahko zdaj zdrav in zadovoljen lotim razburljive kariere po karieri,« je 41-letni Ukrajinec napovedal konec svoje bogate športne poti, med katero je bil tako olimpijski (Atlanta 1996) kot tudi svetovni prvak v težki kategoriji (v letih 20002003 in 20062015). V poklicnem ringu je nanizal 64 zmag (53 z nokavtom) in doživel le pet porazov.

»Nikoli si nisem mislil, da bom imel tako dolgo in uspešno kariero. Toda v nekem trenutku v življenju napoči čas za novo poglavje in nove preizkušnje. Ob tej priložnosti bi se rad iz vsega srca zahvalil vsem, ki so me vedno podpirali; predvsem družini, svoji ekipi in številnim navijačem,« je še dejal Kličko, vsekakor eden od najboljših težkokategornikov v zgodovini boksa. Njegov dolgoletni menedžer Bernd Bönte je pojasnil, da Vladimirjeva odločitev po sijajni predstavi, ki jo je konec letošnjega aprila uprizoril na Wembleyju, zagotovo ni bila lahka. »Toda menim, da si je Kličko za konec kariere izbral pravi trenutek. Več kot desetletje je prevladoval v težki kategoriji, boksal je v razprodanih dvoranah in stadionih, deset in več milijonov gledalcev je redno spremljalo njegove dvoboje po televiziji,« je razkril 61-letni Nemec in pristavil, da mu je bilo v veliko čast, ker je lahko spremljal Vladimirja na njegovi enkratni (športni) poti.

Deli s prijatelji