SMOLA

Kobe Bryant spet poškodovan

Objavljeno 20. december 2013 09.34 | Posodobljeno 20. december 2013 09.36 | Piše: STA, D. P.

Zdaj si je poškodoval še koleno.

Kobe Bryant sklonjene glave

LOS ANGELES – Superzvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Kobe Bryant bo moral po poškodbi kolena počivati vsaj šest tednov. Ključni mož moštva Los Angeles Lakers in nekdanji soigralec Mariborčana Saša Vujačića si je v torek na tekmi proti Memphis, ki so jo Jezerniki dobili s 96 : 92, poškodoval levo koleno.

Zlom platoja golenice

Pregled z magnetno resonanco je pokazal na zlom platoja golenice v levem kolenu, so sporočili iz zdravniške ekipe Lakersov. Bryant se je poškodoval v tretji četrtini tekme v gosteh pri Memphisu. Takrat je sicer nadaljeval igro, saj je mislil, da ne gre za hujšo poškodbo, do konca tekma pa je dosegel 21 točk. Šele zdravniški pregled je pokazal na vse razsežnosti poškodbe.

Bryant se je tako pridružil poškodovani falangi svoje ekipe, organizatorju igre Stevu Nashu, ki ga mučijo težave s hrbtom, ter Stevu Blaku in Jordanu Farmarju.

»Sovražim, da se je to zgodilo prav Kobeju. Pa tako se je trudil, da bi se vrnil nazaj,« je po twitterju potarnal trener Jezernikov Mike D'Antoni.

Aprila pa tetiva

Bryant si je letos aprila poškodoval ahilovo tetivo, zaradi česar je izpustil zaključni del minule sezone. Na igrišča se je vrnil šele decembra, vendar pa je bila njegova forma daleč od prejšnje, na šestih tekmah je povprečno dosegal 13,8 točke in 6,3 podaje.

35-letni Kobe bo sicer še najmanj dve sezoni nosil dres ekipe Los Angeles Lakers. Novembra je namreč podpisal podaljšanje pogodbe v vrednosti 48,5 milijona dolarjev. Z njim je moštvo iz Los Angelesa osvojilo pet naslovov prvaka NBA (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Deli s prijatelji