SPEKTAKEL

Ko trčijo legende

Objavljeno 06. julij 2017 12.57 | Posodobljeno 06. julij 2017 12.57 | Piše: Miha Šimnovec

V Kopru 16. septembra spektakel ruskega združenja W5 V ringu tudi Bor Bratovž, Jasmin Bečirović, Franci Grajš in Miran Fabjan.

Miran Fabjan ne dvomi o svojem uspehu v Kopru. Foto: Igor Zaplatil

LJUBLJANA – Vrhunski slovenski borec po pravilih K1 Miran Fabjan se je vrgel tudi v organizatorske vode. Po njegovi zaslugi bo 16. septembra v koprski dvorani Bonifika spektakel priznanega združenja W5, sploh prvi omenjene ruske organizacije na sončni strani Alp, seznam z imeni kikboksarjev pa napoveduje razburljive dvoboje in nepozaben borilni večer.

»To bo najdražja tovrstna prireditev pri nas!« je uvodoma poudaril Fabjan, ki je z ruskimi prireditelji s Sergejem Čepinogo na čelu – ti so se v minulih dneh mudili v Sloveniji – prireditev poimenoval Legends collide (Trčenje legend). V ringu sredi Bonifike bodo resnično trčila številna zveneča imena borilnih športov iz tujine in Slovenije, med njimi kaže izpostaviti ognjeni krst Bora Bratovža v obračunu po pravilih K1, prekaljenega mojstra Jasmina Bečirovića, predstavil se bo tudi Franci Grajš, ki bo po daljšem premoru s klina snel svoje bojne rokavice, v glavni borbi večera pa se bo Miran Fabjan postavil po robu Dževadu Poturaku, slovitemu težkokategorniku iz BiH.

 

Zmagal bom, boste videli. In to brez posebnih težav!

»Zmagal bom, boste videli. In to brez večjih težav!« je samozavesten 32-letni as iz Branika pri Novi Gorici, ki delček optimizma črpa tudi iz nedavnega podviga na tekmovanju za svetovni pokal združenja WAKO v Riminiju, kamor je prišel in takoj zmagal. In to čeprav se je sploh prvič boril v supertežki kategoriji, v kateri je s svojimi 99 kilogrami v polfinalu premagal 115 kilogramov težkega Črnogorca Miroslava Vujovića in v finalu 105 kilogramov težkega Ljubljančana Josipa Poplašna. Nadeja se, da bo v Kopru zmagal tudi v organizatorskem pogledu, zato pričakuje polno Bonifiko. Ob tem je izkoristil priložnost in se vsem na koprski občini zahvalil za podporo, ki je od goriških veljakov ni bil deležen. »Najprej sem se želel boriti v Novi Gorici, vendar tamkajšnji župan na žalost ni pokazal zanimanja za naš spektakel,« je še razkril Fabjan.

Deli s prijatelji