KVALIFIKACIJE ZA SP

Kljub zmagi slovenski odbojkarji brez SP

Objavljeno 05. januar 2014 18.09 | Posodobljeno 05. januar 2014 21.04 | Piše: STA, S. U.

Slovenija – Makedonija 3 : 0 (24, 20, 23)

NIŠ – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu v Nišu končala z zmago. S 3 : 0 (24, 20, 23) je premagala Makedonijo. Dvoboj praktično ni odločal o ničemer pomembnejšem. Obe reprezentanci sta že po dveh tekmah izgubili realne možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Slovenci so sicer še imeli nekaj teoretičnih, a bi se v drugih kvalifikacijskih skupinah moral zgoditi čudež, in to ne samo eden. Zaradi tega je bilo nekaj bojazni, da bi varovanci Luke Slabeta, kljub temu da so kakovostnejša ekipa, lahko imeli nekaj težav, predvsem zaradi morebitnega pomanjkanja motivacije.

A skrbi so bile odveč, Slovencem se je pred tekmo na obrazih videlo, da se od Niša želijo posloviti z zmago, da si ne mislijo privoščiti spodrsljaja, za katerega pravega opravičila ne bi bilo. Tudi Slabe je tekmo začel s tradicionalno postavo (Alena Šketa je v nasprotju s tekmo proti Srbiji pustil na klopi), ki je sicer potrebovala nekaj časa, da je načela odpor solidnih Makedoncev. Ti v prvih dveh tekmah niso osvojili niti niza, a bili v večini nizov enakovredni tako Srbom kot Portugalcem. Podobno je bilo tudi tokrat, v nizih so se dolgo upirali, nato pa morali tekmecem v končnicah priznati premoč.

Korektno opravili nalogo

Slabetovi varovanci so tako v Nišu opravili nalogo, kot je bilo realno pričakovati. Premagali so Portugalsko, kar glede na rejting ni bilo samoumevno, in Makedonijo, zmanjkala je kakšna točka proti Srbiji, ki pa se je izkazala kot boljša ekipa, pred domačimi gledalci je bila enostavno nepremagljiva.

Srbi na SP

V zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu v Nišu je Srbija s 3:1 (–22, 11, 19, 21) premagala Portugalsko. S tem si je zagotovila prvo mesto in pot na septembrsko prvenstvo na Poljsko. Drugo mesto na turnirju je zasedla Slovenija, a med ekipami, ki so zasedle drugo mesto v skupinah, ni bila najboljša.

 


 

Deli s prijatelji