NBA LIGA

Kljub zaostanku Miami do zmage

Objavljeno 18. junij 2012 09.59 | Posodobljeno 18. junij 2012 09.59 | Piše: T. L., STA

Miami je z 91 : 85 premagal moštvo Oklahoma City Thunder in v finalu povedel s skupnim izidom 2 : 1 v zmagah.

LeBron James se je ponovno izkazal.

MIAMI – Košarkarji Miamija so povedli v velikem finalu končnice prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA. Na tretji tekmi finala so na domačem parketu z 91:85 premagali Oklahomo City in v finalu povedli s skupnim izidom 2 : 1 v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage.

Miami je še sredi tretje četrtine zaostajal za 10 točk, a so s superzvezdniško pomočjo LeBrona Jamesa in Dwyana Wada nagnili tehtnico v finalu v svojo korist. Pri Miamiju je James prispeval 29 točk in 14 skokov, Wade je dodal 25 točk, 7 skokov in 7 podaj, Chris Bosh pa 10 točk in 11 skokov. Najboljši pri Oklahomi je bil Kevin Durant s 25 točkami.

Novo srečanje v sredo zjutraj

Četrta tekma finala bo v Miamiju v sredo zjutraj po slovenskem času.

»Vsi se še predobro spominjamo dogodkov iz lanskega finala. Bolečina poraza nas je spremljala vso leto, vsak dan smo razmišljali o zamujeni priložnosti in to nam v letošnji seriji pomaga,« je dejal Bosh. Miami je tudi lani v finalni seriji proti Dallasu vodil z 2 : 1 v zmagah, potem pa ni dobil nobene tekme več.

»V četrti četrtini se je nabralo veliko preveč zgrešenih prostih metov in izgubljenih žog. Mislim, da smo zapravili priložnost za zmago. Miami je zelo močno moštvo,« je bil nezadovoljen trener ekipe Oklahoma City Thunder Scott Brooks.
 

Deli s prijatelji